Breadcrumbs

פרק א': גולשים בטוח!

הדיגיטל יכול להקל עלינו, אבל גם חשוב שנדע לאילו סיכוני אבטחת מידע אנחנו חשופים.

אברום משכנע את יעקב שייתן צ'אנס לשימוש בטלפון החכם, ומסביר איך בכמה צעדים פשוטים הוא יוכל לאבטח את המידע שלו. 

אינטרנט

רשת עולמית של תקשורת,  שמורכבת ממחשבים המחוברים ביניהם לשיתוף מידע. יש מחשבים שמוסרים מידע, בצורת אתרים המאוחסנים על שרתים, ויש כאלה המבקשים מידע, כמו המחשבים האישיים שלנו.

אתר אינטרנט

אוסף של דפי תוכן בנושא משותף, שיכולים לשלב טקסט, תמונות, סרטוני וידאו וקובצי קול, אשר מצויים באותה כתובת אינטרנטית.

גלישה

עיון בתוכן שמופיע באתרי האינטרנט: טקסטים, סרטוני וידאו, תמונות, קובצי קול  ועוד.  גלישה כוללת גם מעברים בין דפי התוכן והאתרים השונים, באמצעות לחיצה על קישורים או הקלדת כתובות של אתרים.

אבטחת מידע או אבטחת סייבר

ענף העוסק בהגנה מפני גישה, שימוש וחשיפה של מידע ומערכות מידע על ידי גורמים לא מורשים. אבטחת מידע פועלת לשמירה על סודיות, שלמות וזמינות של המידע ללא תלות בסוג המידע או בצורת האחסון, פיזית או אלקטרונית.

אפליקציה

תוכנה המתאימה ליישום בטלפונים חכמים (סמארטפונים) ובמכשירים ניידים מסוגים אחרים. אפליקציות יכולות לשמש למגוון מטרות: עבודה, קבלת מידע (למשל דואר אלקטרוני), משחקים, ניווט, שירותים פיננסיים ובנקאיים ועוד. כשקונים מכשיר נייד, בדרך כלל הוא מגיע עם יישומון רשמי של חנות אפליקציות שכבר מותקן בו. לרוב מורידים את האפליקציות מחנות האפליקציות ישירות לטלפון החכם. לפעמים ניתן להוריד את האפליקציות גם למחשבים ניידים. חלק מהאפליקציות ניתנות בחינם וחלקן בתשלום.

פרק ב': כך נשמור על המידע שלנו במהלך הגלישה ברשת

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לוודא שהמידע שלכם נשאר בטוח.