Breadcrumbs

Submitted by matrixos on
paragraph_custom_widget
title
שלבים לחישוב תמחיר
Image/File
447_383_0.png (233.43 KB)
title
חישוב העלויות הישירות ליחידה
body

העלויות הישירות הן עלויות שמשמשות בצורה ישירה לאספקת המוצר או יחידת השירות שאתם מוכרים. לדוגמה, בפיצרייה העלות הישירה של פיצה היא עלות הבצק, הרוטב, הגבינה ושאר הרכיבים שלה. אם מדובר בעסק נותן שירות, העלות הישירה היא עלות שעות העבודה שהשקעתם באספקת השירות והיא כוללת את השכר השעתי, הנסיעות, החניה וכדומה. 

Image/File
328_383_1_0.png (79.12 KB)
title
חישוב כלל העלויות העקיפות בעסק
body

העלויות העקיפות הן עלויות שאינן קשורות בצורה ישירה למוצר או השירות, אך לא ניתן לקיים את העסק בלעדיהן, כמו חשבון החשמל של העסק, שכר הדירה וכדומה. זכרו שגם המשכורת שאתם מושכים בתור בעלי העסק מהווה עלות עקיפה, ועל כן גם היא נכללת בתמחיר. 

Image/File
328_383_2_0.png (164.41 KB)
title
"העמסת" העלות העקיפה
body

כדי להעריך נכונה את העלויות העקיפות של מוצר או שירות מסוים, יש לתת משקל יחסי לכל מרכיב עלות לפי התרומה שלו בייצור ובמכירה שלהם. שיטה זו מכונה "מפתח העמסה". לדוגמה, בעסק למכירת פיצה ומשקאות קלים, לא נכון להעמיס את עלות השף על המשקאות או את עלות מקררי המשקאות על הפיצה.

Image/File
328_383_3_0.png (33.28 KB)
title
סכימת העלויות הישירות והעקיפות
body

עכשיו כל שנותר לעשות כדי לקבל תמחיר מלא של המוצר או השירות הוא לחבר את העלות הישירה והעלות העקיפה. התמחיר יספק לכם תמונה ברורה של עלות כל מוצר או שירות שאתם מוכרים. זהו מידע קריטי שיאפשר לכם לקבל החלטות טובות יותר לגבי קביעת המחיר. 

Image/File
328_383_4.png (144.64 KB)
widget_type
קרוסלת תמונות