Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

הגוזלים שלכם עזבו את הקן?

כך תעזרו לילדים בוגרים לפתח עצמאות פיננסית אחרי שעזבו את הבית

בחור צעיר, מחבק את אביו, שניהם שמחים וישובים על הספה

 

עזיבה של ילדים בוגרים את הבית מסמלת סיום של תקופה ותחילתה של תקופה חדשה. לרוב נדרשת הסתגלות של שני הצדדים למצב החדש. בתקופת ההסתגלות, ולפעמים גם הרבה אחר-כך, הילדים זקוקים לתמיכה כספית מההורים עד להתייצבות פיננסית. במקרים רבים הורים מציעים בעצמם עזרה כלשהי לילדים, לפעמים ללא גבולות ברורים. אז איך תוכלו לתמוך פיננסית בילדים וגם לעזור להם לפתח עצמאות פיננסית משלהם? הנה כמה טיפים שיוכלו לסייע לכם.

 

קודם כל, ודאו שיש לכם יכולת פיננסית לעזור

בכדי שתוכלו לסייע פיננסית לילדים שלכם, חשוב שתחשבו קודם כל על הביטחון הפיננסי שלכם. אל תסתבכו כלכלית בלקיחת הלוואות כדי לכסות לילדכם את המינוס. אם אין לכם יכולת כלכלית לעזור לילדכם בתשלום שכר הדירה למשל, נסו לעודד אותו למצוא דירה זולה.  אם אתם בכל זאת רוצים לתת, ואין באפשרותכם לתת כספים כמתנה, תוכלו להגדיר את העזרה הכלכלית כהלוואה, ולסכם מראש על מועד להחזרתה.

 

עזרו לילדים לשמור על העצמאות הכלכלית שלהם מבלי לפגוע בביטחון הכלכלי שלכם. 

 

 

הגדירו עבור מה ניתן הסיוע

החשש בהענקת תמיכה פיננסית שוטפת לילדים לאורך זמן, הוא התלות שעלולה להיווצר כתוצאה מעזרה הניתנת ללא מטרה מוגדרת, ויצירת מצב שבו הילדים יהיו חסרי מוטיבציה להגיע לעצמאות פיננסית. כדי למנוע זאת, תוכלו להגדיר עבור מה נועד הסיוע הכלכלי שאתם מעניקים, כמו למשל עזרה בקניית רכב, תשלום שכר לימוד או שכר דירה. כך הילדים יודעים מראש לאן לנתב את הכסף, הוא לא "נבלע" בחשבון הבנק שלהם ללא מטרה ברורה, והם אחראים לניהול ומימון יתר ההוצאות השוטפות שלהם.

 

עזרה פיננסית עבור מטרה ברורה תעזור גם לכם וגם לילדים לוודא שהכסף מנוצל כראוי. 

 

 

תנו עצה טובה, מבלי להחליט בשבילם

כהורים, אנחנו דואגים לילדים שלנו בכל גיל ורוצים לשמור עליהם מפני קבלת החלטות שגויות. אולם, לפעמים חשוב גם ללמוד מטעויות. אם אתם סבורים שילדכם עומד להחליט החלטה פיננסית שגוייה, תוכלו לשתף אותו בדעתכם, אבל תנו לו לקבל את ההחלטה בעצמו וודאו שאתם לא פותרים עבורו את הקושי מבלי שהוא מתמודד איתו בעצמו. אם הוא ילמד לקחת אחריות על ההחלטות שלו, הוא יוכל להסיק מסקנות מהתוצאות וירוויח מכך שיעור לפעם הבאה.

 

גישה של מעורבות ולא התערבות, תעזור לילדים שלכם לקחת אחריות על ההחלטות הפיננסיות שהם מקבלים. 

 

 

הגבילו את העזרה בזמן

ההחלטה לתחום בזמן את העזרה הפיננסית שאתם מעניקים לילדיכם, תוכל לעזור להם לתכנן את התקציב שלהם לתקופה שבה כבר לא יינתן להם סיוע כלכלי. כך למשל, תוכלו להחליט על מתן תמיכה פיננסית רק למשך השנה הראשונה ליציאה מהבית, או על הענקת עזרה כלכלית לתקופת הלימודים בלבד. כך תעבירו להם את המסר שעליהם להיערך לקראת התקופה שבה הם יידרשו להתנהל פיננסית באופן עצמאי.

 

כדי שהסיוע הכספי לילדיכם לא יהיה מובן מאליו, עדיף שיינתן בנקודות הזמן שבהן הוא באמת נחוץ להם. 

 

 

שתפו שתפו שתפו

הילדים שלכם יכולים ללמוד הרבה מהניסיון שלכם, לטוב ולרע, על התנהלות פיננסית נכונה. שתפו את הילדים בדרכים שבהן אתם מנהלים את תקציב משק הבית שלכם, כך שיוכלו ליישם זאת על ההתנהלות הפיננסית שלהם. תוכלו לשתף אותם גם בדילמות פיננסיות שיש לכם ואולי גם לבקש מהם עצה, או להיות שותפים בהחלטה כלשהי. זה יחבר אותם לתמונה הפיננסית הכללית של המשפחה ויעזור להם לקחת אחריות גם על הבקשות שלהם לעזרה פיננסית מכם.

 

שיתוף הילדים בדרך ההתנהלות הפיננסית בנוגע להוצאות הבית יכול לתת להם כלים להתנהלות עם הוצאות משק הבית שלהם בבוא הזמן. 

 

 

הציעו תמיכה שלא בהכרח מתבטאת בעזרה כספית

יש המון דרכים יצירתיות לעזור לילדים בהתנהלות הפיננסית שלהם, שאינן בהכרח כרוכות בהוצאה כספית. במעבר דירה למשל, אפשר להציע עזרה בריהוט הבית. אם אתם רוצים לתת ערך מוסף לילדים בדרך לעצמאות הפיננסית שלהם, תוכלו להציע פגישת אימון אישי עם יועץ פיננסי למתן כלים להתנהלות כלכלית נבונה. גם הקשבה לילדים, או שיחה טובה, יכולות לעזור במתן תמיכה רגשית לקושי שמלווה לעיתים את היציאה מהבית.

 

לפעמים עזרה קטנה, כמו למלא את המקרר באוכל מהבית, יכולה לספק את התמיכה לה ילדיכם זקוקים. 

 

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לבדוק איך אתם יכולים לעזור לילדיכם להתנהל נכון מבחינה פיננסית  
     
סעיף 2 לברר עם ילדיכם האם הם צריכים עזרה בתחום הפיננסי (לא בהכרח עזרה כספית)  
     
סעיף 3 לשתף את ילדיכם בדרך שבה אתם מתנהלים פיננסית, כדי שיוכלו ללמוד מניסיונכם  
                

 

צומחים למהדרין