Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

להתנהל נכון עם כרטיסי אשראי

כך תשלטו בהוצאות באמצעות שימוש נכון בכרטיסי האשראי

ארנק עם כרטיסי אשראי

 

כרטיס האשראי מאפשר לנו לשלם בבתי עסק, לבצע עסקאות עתידיות, הוראות קבע, קניות באינטרנט ועוד. לכן השימוש בו נפוץ מאוד ומהווה חלק חשוב בהתנהלות הפיננסית שלנו. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתנהל נכון עם כרטיס האשראי שלכם.

 

1. המסגרת בכרטיס האשראי ומסגרת העו"ש בחשבון הבנק הן לא אותו דבר

מסגרת כרטיס האשראי מגדירה מהו סך כל העסקאות שניתן לבצע בו במהלך מחזור חיוב. חשוב להבין שזוהי אינה מסגרת העו"ש שמקצה לכם הבנק בחשבון, שמשמעותה למעשה, מהו גובה המינוס שאליו תוכלו להגיע. אופן קביעת גובה מסגרת העו"ש תלוי בסוג כרטיס האשראי שברשותכם:

  • כשמדובר בכרטיס אשראי בנקאי (כלומר בכרטיס השייך לבנק בו מתנהל חשבונכם), הבנק יגדיר את מסגרת הכרטיס בהתאם להתנהלות הפיננסית הכללית שלכם – הוצאות, הכנסות התחייבויות וכדומה.  
  • כשמדובר בכרטיס אשראי חוץ בנקאי (כלומר בכרטיס שאינו שייך לבנק שבו מתנהל חשבונכם), מסגרת כרטיס האשראי תוגדר על ידי חברת האשראי והיא תקבל מכם הרשאה לחיוב חשבון הבנק שלכם.  
     

עקבו אחר ההוצאות בכרטיס האשראי שלכם ונהלו אותן בהתאם. עם כרטיס אשראי בנקאי, לדוגמא של בנק הפועלים, תוכלו לצפות במסגרת העו"ש ומסגרת הכרטיס במקום אחד- אפליקציית הבנק, להבין מה היתרה הפנויה לניצול ולנהל נכון יותר את ההוצאות. 

 

 

2. תוכלו להשתמש בכרטיס אשראי או בכרטיס חיוב

ישנם סוגים שונים של כרטיסי חיוב ואשראי הנבדלים ביניהם באופן החיוב שלהם, ומאפשרים רמות שליטה שונות על ההוצאות שלכם במהלך החודש:

  • כרטיס חיוב נטען – כרטיס שמטעינים בסכום מוגדר, וניתן לחייב בו רק עד גובה הסכום שהוטען, בדומה להתנהלות עם מזומן.
  • כרטיס חיוב מיידי – הכרטיס מחויב מיד עם השימוש, בתנאי שיש בחשבון יתרה לניצול. 
  • כרטיס אשראי בחיוב חודשי – חיוב החשבון יבוצע אחת לחודש, בתאריך מוגדר. ישנם 3 סוגי כרטיסים בהם מתבצע החיוב אחת לחודש:
    • כרטיס אשראי בנקאי
    • כרטיס אשראי חוץ בנקאי

 

בחרו את הכרטיס שלכם בהתאם לרמת השליטה בהוצאות הדרושה לכם. עם כרטיס אשראי בנקאי, לדוגמא של בנק הפועלים, תוכלו לצפות במסגרת העו"ש ומסגרת הכרטיס במקום אחד- אפליקציית הבנק, להבין מה היתרה הפנויה לניצול ולנהל נכון יותר את ההוצאות. 

 

 

 3. לא תמיד כדאי לפרוס לתשלומים

המטרה העיקרית של פריסה לתשלומים היא להקל על גובה ההוצאות החודשיות כשאנו רוכשים באופן חד פעמי מוצרים יקרים כמו מקרר, טלוויזיה, מחשב נייד או רכב, או כאשר אנו משלמים על שירות או מוצר שאנו מקבלים באופן מתמשך כמו חוגים, ביטוח לרכב או מנוי לעיתון. לעומת זאת, כשאנו מבצעים רכישות שבועיות או חודשיות קבועות ובסכומים יחסית קבועים כמו למשל קניות בסופר, חלוקה לתשלומים לא תקל על ההוצאות כיוון שבכל חודש נשלם את אותם סכומים, והחוב שלנו לחברת האשראי רק יתגלגל מחודש לחודש. במקרה זה, החלוקה לתשלומים עלולה גם להקשות על השליטה בהוצאות. בכל מקרה, טרם הרכישה בתשלומים, חשוב לבדוק האם הם כרוכים בתשלום ריבית ("קרדיט").

 

כאשר אתם רוכשים בתשלומים, ודאו שתקציב משק הבית שלכם מאפשר זאת. 

 

 

4. בדקו חיובים ועקבו אחר המסגרת

כשאתם מקבלים בדואר או במייל את דף פירוט חיובי כרטיס האשראי, הקדישו כמה דקות כדי לבדוק ולהבין את החיובים. ודאו שאתם מזהים כל רכישה ושהסכומים שבהם חויבתם נכונים. כדי לתכנן את המשך ההוצאות החודשיות שלכם ולהימנע מכאלה שיובילו לחריגה ממסגרת כרטיס האשראי, בצעו מעקב שבועי אחר ההוצאות והשוו אותן אל מול המסגרת. תוכלו לצפות בחיובים באופן שוטף במהלך החודש, באמצעות כניסה לחשבון הבנק או לאתר חברת כרטיס האשראי.

 

נסו לרכז תשלומים קבועים כמו הוצאות תקשורת ובריאות, בכרטיס אחד. כך יהיה קל יותר לעקוב אחריהם. 

 

 

 

*אי עמידה בפירעון ההלואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

**האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.