Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

דברים שחשוב לדעת כדי להתחיל ברגל ימין

למי זה מתאים, מה הסכום המינימאלי להשקעה ומה קורה למי שמאבד את קור הרוח

 

1. ההבדל בין השקעה לחיסכון בהוראת קבע

חיסכון הוא בד"כ הפרשה קבועה של סכום כסף קטן שהולך ונצבר לאורך הזמן. השקעה היא בד"כ הקצאה של סכום כסף (בינוני או גדול) לטובת הסיכוי לתשואה משמעותית (בטווח הקצר או הארוך).

 

2. השקיעו רק אם יש לכם כסף פנוי

אם אתם לא מצליחים "לסגור את החודש" ונאבקים באופן קבוע במינוס, כנראה שבשלב זה השקעת כספים לא תהיה הצעד הנכון מבחינתכם. נסו לאזן את התקציב המשפחתי, וברגע שתצליחו לפנות סכום כסף המתאים לאפיק ההשקעה שבחרתם – התחילו להשקיע.

 

3. לא את כל הביצים בסל אחד! פזרו סיכונים

גם אם ההייטק בפריחה (כדוגמה), רצוי תמיד לבנות תיק השקעות מגוון המפזר את כספי ההשקעה שלכם בין כמה אפיקים. ניתן להשקיע ישירות בכמה אפיקים שונים, או לחלופין, להשקיע במוצר השקעה (למשל קרן נאמנות או תעודת סל) שעושה בשבילנו את העבודה ומפזר את הסיכון בין כמה אפיקים. התייעצו עם יועץ ההשקעות שלכם.

 

תמונה של סל ביצים, כיתוב: "לא שמים את כל הביצים בסל אחד"

 

4. ביצועים ולא רק דמי ניהול

בבחירת מוצר השקעה, בדקו תמיד (באופן עצמאי או בעזרת יועץ) את תשואת המוצר שבחרתם בשנים הקודמות ולא רק את גובה דמי הניהול. עם זאת, זכרו כי תשואות העבר אינן בהכרח משקפות את התשואות בעתיד.

 

5. סיכוי מול סיכון

אחד הרעיונות הבסיסיים בהשקעות הוא היחס בין סיכוי לסיכון. במילים פשוטות – ככל שההשקעה פחות מסוכנת, כך יהיה הסיכוי לתשואה גבוהה קטן יותר. ככל שההשקעה מסוכנת יותר – יעלו הסיכויים לתשואות גבוהות.

 

6. עם היד על הדופק

להשקיע זה לא רק לשים כסף בצד ולחכות. חלק ממיומנות ההשקעה היא להישאר תמיד עם היד על הדופק, להיות בקיאים במצב ההשקעה ולברר מתי כדאי לקנות, למכור או להחליף. אם אתם לא ממש "על זה" עדיף להיעזר ביועץ.

 

7. סבלנות וקור רוח

הוכח סטטיסטית, כי רוב המשקיעים שהחזיקו בהשקעתם לאורך זמן ולא נתנו לתנודות השוק להכתיב את התנהלותם, הרוויחו יותר מאלו שקנו ומכרו כתגובה לכל ירידה או עליה קטנה.  

 

8. בלי סטופר בבקשה

אם יש לכם את הכסף זמין להשקעה רק לפרק זמן קצר (כגון שנה), אתם מאבדים את היכולת להחליט מתי למכור. זכרו שעיתוי המכירה הוא אחד המרכיבים העיקריים שקובעים את הרווח הממשי שלכם מההשקעה.

 

9. (כמעט) הכל על הנייר – עד למימוש

ערך כל השקעה יכול לעלות ולרדת ולעלות וכן הלאה. זכרו תמיד שכל עוד לא מימשתם את ההשקעה (למשל, מכרתם את המניה), הרווח (או ההפסד) שלכם הוא על הנייר בלבד.