Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

מקורות מימון ומו"מ מול מחותנים

בבואנו לתכנן תקציב חתונה, עלינו להתבסס על מקורות המימון שברשותנו, בדרך כלל הם כוללים חסכונות הנמצאים בגמח"ים, בבנקים, בתי השקעות, קרנות השתלמות וקופות גמל, או נכסים אחרים אשר ברשותנו. 

 

משפחות רבות המשיאות את ילדיהן נכנסות להוצאות כבדות מאד שאינן שגרתיות ונאלצות לקחת הלוואות למימון החתונה.

 

חשוב לזכור כי הלוואות צריך להחזיר וצריך לעשות כל מאמץ להיערך מראש ולהסתדר ללא הלוואות. במקרה שבדקנו את כל האפשרויות ונוכחנו שאין מנוס ונדרשת הלוואה לכיסוי הוצאות החתונה, חשוב לבדוק ולהבין את ההשלכות של לקיחת הלוואה מגמחי"ם או בקבלת הלוואה מגופים שונים (בנקים, גופים חוץ בנקאיים, הלוואות חברתיות וכו'), ואת היתרונות והחסרונות שבכל אחד מהם. 

 

גמחי"ם:

הלוואה הניתנת בקלות, בלי ניירת ובלי בדיקת יכולת החזר.

ניתן לקבל סכומים קטנים בדר"כ, החזרים חודשיים גבוהים. בדר"כ צריך ערבים. 

 

הלוואות נושאות ריבית: 

הלוואות נושאות ריבית הניתנות לבעלי דירוג אשראי טוב בדר"כ בסכומים יפים, החזרים נוחים, התנהלות מול גורמי מקצוע.

במקרים רבים המחשבה הראשונית היא לפנות לגמחי"ם דבר המקובל בציבור ואף אינו נושא ריבית.

 

האם זה משתלם? לא תמיד...

ניקח לדוגמה משפחה שצריכה הלוואה בסכום גבוה - בסך חצי מיליון שקלים מעבר למה שיש לה, אם היא תפנה לגמ"ח היא תתקשה בדרך כלל לגייס את מלוא הסכום. כמו כן ברוב המקרים סך התשלומים בגמחי"ם עומד על 40 תשלומים להלוואה ממוצעת של בין 40 ל-80 אלף ש"ח.

משפחה זו תחזיר על כל 80 אלף שקלים כ-2000 ₪ בחודש. אם נתייחס לכל חצי מיליון ₪ שנלקחו כהלוואה מן הגמ"ח ההחזרים החודשיים יגיעו ליותר מ-12 אלף ₪ בחודש, יחס החזר חוב שלא מתאים בהכרח להכנסותיה של המשפחה ועלול להיות קושי לעמוד בהחזרים החודשיים. 

מתי כן נשקול אופציה של לקיחת הלוואה מגמ"ח? במקרה שנדרשת הלוואה קטנה של כמה עשרות אלפי ₪ ללימודים, שיפוץ קטן, קניית רכב וכיוצ"ב. 

 

הידעת עליון

מקור מימון עיקרי להוצאות גדולות נמצא במכשירים הפיננסיים שברשותנו, חסכונות בבנקים או אפיקי השקעה בשוק ההון. במקרים רבים, השקעה ארוכת טווח נמצאת במסלולים הנחשבים השקעה בסיכון מוגבר. ככל שמתקרב גיל השידוכים או הזמן שברצוננו למשוך את הכסף, כדאי לשקול ולהפחית חשיפה ולהעביר את ההשקעה למסלולים סולידיים יותר. 

 

הידעת קו תחתון

 

 

מו"מ מול מחותנים

מומלץ להיות מוכנים ולברר, לפני תחילת מו"מ, את העלויות ואת מקורות המימון העומדים לרשותנו כמפורט לעיל בצורה מדויקת. דבר חשוב לא פחות הוא להיערך למו"מ בצורה המיטבית.

 

א. פנו לעצמכם יום בו תהיו פנויים לגמרי ולא עסוקים בדברים אחרים. 

ב. חפשו מקום לפגישה בו תחושו בנוח. 

ג. הימנעו מהסחות דעת, כבו טלפונים ואל תביאו ילדים קטנים לפגישה כדי שתוכלו להתרכז בשיח.

ד. ערכו סימולציה עם עצמכם קודם הכינו על דף תסריט שיחה מפורט בו תביעו את דעתכם ותציגו את היכולות והסכום שהנכם חושבים לתת. 

ה. בנוסף כמו בכל מו"מ כדאי להתחיל מסכום ראשוני נמוך יותר ורק אם אין ברירה להגיע לסכום הסופי שקבענו.