Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

Breadcrumbs

איך להתחיל לחסוך לילדים וכיצד להתמיד לאורך זמן?

הצעד הראשון בחיסכון הוא הגדרת המטרה

 

בין אם מטרת החיסכון היא מימון השכלה גבוהה לילדים, מתנת שחרור או רכישת דירה, עצם הגדרת המטרה תיתן לכם יעד מוחשי לשאוף אליו. על פי המטרה שהגדרתם, תוכלו לדעת מה צריך להיות משך החיסכון ומהו הסכום שעליכם לחסוך מדי חודש. לדוגמה, יפית ואבי, 35, תל אביב, הגדירו שמטרת החיסכון היא שיהיה לילד כסף ללימודי התואר הראשון. בחישוב פשוט הם הגיעו למסקנה שאם יתחילו לחסוך כבר היום כשהילד בן 3, יהיה עליהם לחסוך מדי חודש כ 150 ₪, במשך 17 שנים.

 

בתמונה ילדה יושבת על כתפי אמה ומחייכת, איורים של בית, טבעת וכובע סיום לימודים. כיתוב: "מטרת החיסכון תיתן לכם יעד מוחשי לשאוף אליו"

 

החיסכון החודשי הוא סעיף בתקציב המשפחתי, ולכן כדאי לבחור בסכום שלא יכביד על ההוצאות השוטפות שלכם. יחד עם זאת, כדאי להגדיר מהם סכומי הכסף שאתם רוצים לחסוך לכל הילדים שלכם, ולתכנן ברמה החודשית את אופן החיסכון. תנו שם לחיסכון שיזכיר לכם מה המטרה. כך תהיו מחויבים יותר לתהליך החיסכון, לדוגמא: "חיסכון ליובל - תואר ראשון".

 

עליון

תוכלו לפתוח תכנית חיסכון לילד בחשבון הבנק שלכם או לפתוח חשבון בנק ייעודי על שם הילד. אם תבחרו באופציה השנייה, ילדכם בלבד יוכל למשוך את כספי החיסכון בגיל 18.

 

תחתון