Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

שופינג לבייבי

קונים כל מה שצריך ולא יותר

1. לא חייבים לקנות הכל חדש

באינטרנט יש פורומים, אתרים ודפי קהילה כמו פשפשוק לתינוק ולילד , יד 2, מרמלדה, מאמי מרקט – אמהות מוכרות ועוד, שבהם ניתן למצוא מודעות למכירה או מסירה של ציוד יד שנייה לתינוקות.

 

2. חבל להשקיע הרבה בציוד זמני

חלק מהפריטים ישמשו אתכם לזמן קצר מאוד. עריסה למשל, שימושית בדרך כלל רק עד גיל חודשיים - שלושה, וניתן לשכור אותה תמורת פיקדון מעמותת יד שרה. גם משאבת חלב אפשר לשכור מיד שרה. יש אתרים שבהם ניתן לשלם בליסינג על עגלה. בוחרים עגלה, משלמים תשלום חודשי, ואם אחרי שנה רוצים להישאר עם העגלה, משלמים את יתרת המחיר או עושים טרייד אין לטיולון.

 

3. תנו צ'אנס לסבתות ולדודות

לפני שרצים לקנות את הכל, כדאי לחכות למתנות. אפשר גם  להכין רשימה של פריטים רצויים -  זה מאד מקובל בחו"ל, ובהחלט מומלץ לאמץ את הטרנד גם בארץ.

 

הידעת עליון

שמרו על האריזות המקוריות ואת הקבלות, כדי שתוכלו להחליף פריטים שאינכם צריכים.

 

הידעת קו תחתון

 

 

4. נצלו את הזמן שהבייבי ישן לחיפוש ברשת

קיימים אתרים שמציעים עדכונים על מחירים ומבצעים של כל מה שתינוק צריך – החל מחיתולים ומגבונים, דרך עגלות וכיסאות בטיחות, ועד ריהוט לחדר תינוקות. חפשו אתרים וקבוצות בפייסבוק שמטרתם לעדכן הורים במבצעים שונים על מוצרי תינוקות, בדגש על מוצרי פארם. בכל פעם שרשתות השיווק השונות מתחילות במבצע, עולה פוסט בעמוד הפייסבוק ובאתר עם הפרטים המלאים. משתלם לעקוב.

 

תמונה של אישה בחנות בגדים, מרימה בגד ילדים ומחייכת. איור של אחוזים, כיתוב: "תוכלו לקנות במבצע סוף שנה מידות שיתאימו לתינוק שלכם בשנה הבאה"

 

5. צעצועים הם לא באמת האוניברסיטה של החיים

לפעמים תינוקות מעדיפים לשחק עם סירים, מחבתות או כוסות חד פעמיות, הרבה יותר מאשר עם הצעצוע החדש והיקר שהרגע קנו להם. אם רוצים לגוון את הצעצועים, אפשר להסתיר חלק מהם מפעם לפעם, ולהחזיר אותם לאחר שהילד "שכח" מהם. 

 

6. נעליים – מתי?

כל עוד התינוק יושב בעגלה, ואפילו כאשר הוא עומד אך עדיין לא הולך, מומלץ לשקול שלא לקנות נעליים. כשמגיע הרגע לקנות נעליים, זכרו שהן ישמשו אותו זמן קצר בלבד, ולכן השקיעו בהן בהתאם.

 

7. הם גדלים בקצב מהיר, ומתלכלכים בקצב מהיר עוד יותר

במהלך השנה הראשונה תינוק מחליף מידה בבגדים בערך כל 3 חודשים. אם מוסיפים לכך את חילופי העונות, תדירות החלפת הבגדים יכולה להיות הרבה יותר גבוהה. לכן, תכננו את תקציב הביגוד שלכם בהתאם. אפשר להתפנק בכמה בגדים יפים ויקרים, וליום יום להסתפק בבגדים 'יומיומיים'  זולים יותר.

 

הידעת עליון

בדקו את הוראות הכביסה על תוויות הבגדים. מומלץ לבחור בגדים שיחזיקו מעמד בכביסה בטמפרטורה גבוהה.

 

הידעת קו תחתון