Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

Breadcrumbs

העסק אמנם שלך, אבל משפיע על שניכם

שיתוף בני הזוג במצב העסק יכול למנוע חיכוכים ואי הבנות

העסק הוא אחד ממקורות ההכנסה של הבית, ומצבו משפיע על ההתנהלות הפיננסית המשותפת. אם העסק נקלע לתקופה לא טובה יורד מיד גם חלק מההכנסות של הבית. גם אם העסק הוא רק של אחד מכם, ולשני אין מעורבות בניהול ובהחלטות לגביו, שיתוף שלו במצבו הפיננסי של העסק יעזור בניהול תקציב משק הבית בהתאם וימנע אי הבנות בהמשך החיים המשותפים.

בני זוג מבוגרים יושבים ליד המחשב, מסתכלים בטלפון ומחייכים, איור של בועיות שיחה. הכיתוב: "שקיפות ושיתוף, גם כשהעסק הוא רק של אחד מכם"

 

איך עושים את זה? על כוס קפה

כדאי לשלב בשגרה שלכם שיחות על המצב הפיננסי של העסק. כך תשמרו את החצי השני בעניינים, תוכלו להרוויח עצה טובה וגם לחזק את תחושת השותפות ביניכם. בנוסף, אפשר לתת לבני הזוג הרשאה לחשבון הבנק העסקי. זה יתרום לשקיפות ביניכם והם גם יוכלו לעזור לכם בתפעול החשבון במקרה הצורך.

 

התייעצו על מנת לצמצם סיכונים בנוגע לנכסים המשותפים

כל עסק עלול להיקלע לחובות ולסיבוכים פיננסיים או משפטיים. גם אם העסק רשום על שמו של אחד מכם בלבד, הסתבכות שלו עלולה להשפיע על נכסיכם. הדבר נכון במיוחד אם בן/בת הזוג חתמו על ערבות אישית לטובת העסק, ממלאים תפקיד מהותי בו או משמשים כבעלי מניות. 

 

ישנם צעדים שעשויים להפחית את הסיכון לנכסים המשותפים. יועץ משפטי או פיננסי – עסקי מנוסה יוכל לייעץ כיצד להיערך מראש ולהתנהל נכון למניעת סיכונים. ניתן לפנות לייעוץ מסובסד של מומחי מעו"ף – משרד הכלכלה והתעשייהרק ליתר ביטחון, כדאי לבדוק מראש בעזרת יועץ משפטי מהן ההשלכות על העסק במקרה של פרידה: כיצד תתבצע חלוקת הרכוש, ההשלכות על מבנה הבעלות ועוד.