Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

Breadcrumbs

חושבים לטווח רחוק, ונערכים לעתיד בטוח

מתכננים תקציב לתקופת הפנסיה

שנות הפנסיה כוללות יותר זמן פנוי למנוחה, ולעתים אף להגשמת חלומות ישנים. לקראת תקופת הפנסיה כדאי לחשוב מחדש על ההתנהלות הפיננסית והגדרת התקציב החודשי שלכם. הנה כמה צעדים שיעזרו לכם לשמור על תקציב מאוזן גם לאחר הפרישה:

 

1. בררו מהי ההכנסה הצפויה לכם לאחר הפרישה

ערכו רשימה של כל הנכסים שברשותכם: קרנות הפנסיה, ביטוחי המנהלים, קצבאות הביטוח הלאומי, קופות הגמל, קרנות ההשתלמות, הכספים שנחסכו בתכניות שונות, דירות מושכרות, אם ישנן, ונכסים אחרים שברשותכם. קחו בחשבון שסכומי הכסף הללו צריכים להספיק לתקופת חיים ארוכה.

 

בתמונה זוג גימלאים מכבים נרות על עוגת יום הולדת, כיתוב: "כספי הפרישה מיועדים לתקופת חיים ארוכה"

 

2. הגדירו את הצרכים והמטרות שלכם לתקופת הפנסיה

התייחסו לצרכי פנאי ובריאות, והגדירו סדרי עדיפויות לצרכים השונים. כדאי להתייחס לשלוש רמות:

  • הוצאות יומיומיות שוטפות, כמו שכ"ד, חשמל, תקשורת, דלק וכד'.
  • הוצאות שנתיות, כמו ביטוח רכב, סיוע לילדים והנכדים, חופשה או טיפול שיניים.
  • הוצאות לטווח ארוך או הוצאות עתידיות, כמו הלוואות, משכנתא, החלפת רכב, חתונות נכדים ועוד.

 

הידעת קו עליון

אם אתם צופים כי ההחזר החודשי של ההלוואות או של המשכנתא יכביד עליכם בתקופת הפרישה, כדאי לבחון פריסה מחודשת של ההחזרים על מנת להקטין את גובה ההחזר החודשי.

 

הידעת קו תחתון

 

 

3. ערכו תיאום ציפיות עם בני המשפחה

תקופת הפנסיה היא הזדמנות טובה לבדוק את היקף העזרה הכלכלית והפיזית שאתם נותנים לילדים ולנכדים. מומלץ לשתף ולתאם ציפיות עם בני המשפחה לגבי היכולת הכלכלית שלכם, והתדירות בה תוכלו לסייע להם ולפנק אותם, במצבכם החדש. עזרה לבני המשפחה יכולה להתבטא במגוון אופנים, ולאו דווקא בעזרה כספית. הציעו לילדים סיוע כמו עזרה עם הנכדים בשעות אחר הצהריים, שמירה על נכד חולה או טיול משפחתי בחיק הטבע. כך תוכלו לחסוך להם בהוצאות, ובמקביל, להרוויח זמן איכות משפחתי.

 

4. ערכו בקרה חודשית על התקציב

שמירה על התקציב הכרחית על מנת להימנע מכניסה לחובות. לכן, כתבו בסוף כל חודש את רשימת ההוצאות וההכנסות שלכם וודאו שהתקציב מאוזן (או נמצא ביתרה). אם ההוצאות שלכם עולות על ההכנסות, בצעו שינויים בהתאם. קצצו בהוצאות או חפשו דרכים להגדלת ההכנסות. כך לדוגמה, תוכלו להשתמש בתחום המומחיות שלכם למתן ייעוץ, הרצאות, הדרכות ומכירת מוצרי ידע תמורת תשלום.