Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

חיסכון בדרך להשגת מטרות

חיסכון בדרך להשגת מטרות

 

צברתם סכום כסף גבוה? מומלץ לא לתת לו ״לשבת״ סתם כך בעובר ושב. שקלו להפקיד את הכסף בחיסכון – אפיק ההשקעה הבטוח ביותר. 

 

מיתוסים בנושא חיסכון 

 

בעולם ההשקעות בכלל ובנושא החיסכון בפרט, קיימים לא מעט מיתוסים, אלא שחלקם לא לגמרי מבוססים. הנה 3 מיתוסים נפוצים. נבחן עד כמה הם נכונים: 

 

1. "התשואה בחסכונות נמוכה"

באופן כללי, חיסכון הוא אכן אפיק השקעה סולידי יותר ביחס לאפיקי השקעה אחרים. 

באפיק זה קרן החיסכון מובטחת, דבר שלא בהכרח נכון באפיקי השקעה אחרים. מבין מסלולי החיסכון האפשריים, במסלולי חיסכון ארוכי טווח התשואה לרוב תהיה גבוהה יותר, לעומת התשואה של מסלולי חיסכון לטווח הקצר. 

 

2. "אם סוגרים את הכסף בחיסכון, אי אפשר להשתמש בו כשרוצים"

אחת המטרות העיקריות של ניהול חיסכון היא לשמור על הכסף בצד, כך שישמש למטרה שהוגדרה מראש ולא יתבזבז. אולם, אם מתכננים היטב את החיסכון, יכולה להיות אפשרות להשתמש בכסף שנחסך גם לפני כן, במידת הצורך. 
במעמד הקמת החיסכון, מגדירים את נקודות היציאה שבהן ניתן למשוך את הכסף. אם רוצים שהכסף יהיה נגיש יותר, כדאי לבדוק אפשרות להגדיר מספר רב של נקודות יציאה, או להקים חיסכון לטווח קצר.

 

3. "כשכל הכסף בעו"ש, התמונה הפיננסית ברורה יותר" 

כשכל הכסף נמצא בעו"ש, אכן קל יותר להבין מה היתרה בחשבון.  

החיסרון שבצבירת כל הכסף בעו״ש, הוא הסיכון שהכסף ׳יילך לאיבוד׳ בין כל ההוצאות השוטפות. סגירת הכסף בחיסכון עשויה להבטיח שהוא לא יתבזבז ללא כוונה. בדומה לתמונת מצב העו"ש, ניתן לצפות בכל עת ומכל מקום גם בתמונת המצב בחסכונות הקיימים, דרך אתר האינטרנט או האפליקציה של הבנק. 

 

למה כדאי להפקיד את הכסף בחיסכון? 

 

יש שני יתרונות עיקריים לניהול חיסכון: 

 

1. סגירת הכסף בחיסכון מאפשרת להשתמש בו בהמשך, למטרות שהוגדרו מראש. מבחינה זו, חיסכון הוא למעשה אמצעי משמעותי בדרך להשגת מטרות ולהגשמת חלומות. ניתן להגדיר מטרה ספציפית שעבורה ישמש הכסף ולקרוא לחיסכון בשם (לדוגמה: ׳חיסכון לבר מצווה׳, ׳חיסכון ללימודים של הילד׳, ׳חיסכון לחתונה׳ וכיו״ב). ברגע שלחיסכון יש כינוי, המטרה הופכת למוחשית ולזכירה יותר, וכך גדל גם הסיכוי שתמומש. 

 

2. החיסכון של היום מבטיח שקט וביטחון מחר. כסף שנסגר בחיסכון מהווה רשת ביטחון, משום שניתן יהיה להשתמש בו במצבי חירום משפחתיים, בריאותיים או כלכליים. זה אומנם לא נעים להרהר בתרחישים מהסוג הזה, אבל חשוב להבין שהתנהלות אחראית היום יכולה להשתלם מאוד בעתיד. 

 

מה חשוב לבחון כאשר פותחים חיסכון? 

 

יש 2 שאלות בסיסיות שיעזרו לכם לבחור בחיסכון שמתאים לכם ולמטרות שלכם: 

 

1. מתי נצטרך את הכסף? תוכלו לענות על שאלה זו ברגע שתגדירו את מטרת החיסכון. אם המטרה שהוגדרה רחוקה (לדוגמה: חיסכון ללימודי השכלה גבוהה עבור הילד), החיסכון שיוקם יהיה ארוך טווח. אם המטרה שהוגדרה קרובה (לדוגמה: קניית רכב בשנה הבאה), החיסכון שיוקם יהיה קצר טווח. בהתאם לכך, יוגדרו נקודות היציאה ותנאי המשיכה האפשריים. 

 

2. מהי תדירות ההפקדה שמתאימה לנו? ניתן לבחור בהפקדה חד פעמית, בהפקדה תקופתית של סכום מסוים, או בשילוב של השניים (הפקדה חד פעמית של חלק מהסכום והפקדה תקופתית של היתרה).  

 

לסיכום, חיסכון הוא אפיק השקעה סולידי ויציב, שנועד לשמור על הכסף שלכם. בתכנון נכון, חיסכון יאפשר לכם ליהנות משקט נפשי ולהגשים את המטרות שחשובות לכם.   


מושגים מעולם החסכונות: 

נקודת זמן שנקבעה בעת פתיחת החיסכון, שבה ניתן למשוך את הכסף בתנאים שהוגדרו מראש. 

נקודת יציאה

התחייבות שבמועד פירעון החיסכון תקבלו את סכום ההפקדה הראשוני לפחות.

הבטחת קרן

חיסכון צמוד למדד: 

קרן החיסכון מותאמת לשינויים במדד המחירים לצרכן ושומרת על הערך הריאלי של הכסף. אם המדד יעלה, סכום הקרן יעלה בהתאמה.

חיסכון לא צמוד למדד:  

קרן החיסכון אינה תלויה במדד המחירים לצרכן וסכום הקרן לא מושפע ממנו.

חיסכון צמוד מדד וחיסכון לא צמוד מדד

ריבית קבועה:

שיעור הריבית בתוכנית החיסכון נקבע במועד ההפקדה ותקף לכל תקופת החיסכון.

ריבית משתנה:

שיעור הריבית ישתנה במהלך תקופת החיסכון, על בסיס שינויים של ריבית חיצונית (לדוגמה: הריבית שבנק ישראל מפרסם אחת לחודש).

ריבית קבועה וריבית משתנה

ריבית הנצברת בקרן החיסכון ונהנית מריבית בתקופת החישוב הבאה. 

לדוגמה: אם שמתם בחיסכון ל- 10 שנים 100,000 ₪ עם ריבית של 1% שנתית, הסכום שייצבר בחיסכון בסוף השנה הראשונה יהיה 101,000 ₪. בשנה שלאחר מכן, הריבית תהיה על הסכום שנצבר (סכום ההפקדה המקורי + התשואה מהשנה הראשונה), כך שבסוף השנה השנייה, הסכום בקרן החיסכון יהיה 102,010 ₪. 

ריבית דריבית

*אין לראות באמור ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם. תנאי הפיקדון יהיו כפי שייקבע בהסכם בין הבנק ללקוח. האמור לעיל ניתן כמידע בלבד ואין לראותו כהצעה לקבלת פיקדונות.