Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

חוזרים בקלות לשוק העבודה

5 פעולות שכדאי לעשות כדי למצוא עבודה חדשה

 

תקופת החיפוש אחר עבודה חדשה יכולה להיות מאתגרת, אבל גם להוות הזדמנות מצוינת לפתוח דף חדש בעולם העבודה, על כל המשתמע מכך. הנה כמה דברים שכדאי לעשות כדי לחזור בקלות לשוק העבודה.

 

1. התייחסו לשינוי כאל קרש קפיצה

התקופה שבין עבודות יכולה להיות הזדמנות מצוינת לשפר את תנאי ההעסקה שלכם ולמצוא עבודה שאתם אוהבים. נצלו את הזמן הפנוי כדי להגדיר לעצמכם מה אתם מחפשים, בחנו את החוזקות שלכם ואת התחומים שבהם הייתם רוצים להתפתח ומקדו את החיפוש שלכם בכיוונים האלה.

 


זה הזמן לבחון מחדש את הכיוון המקצועי שלכם, ולחפש משרות שיובילו אתכם אליו.   זזז

 

 

2. שדרגו את קורות החיים

עדכנו את קורות החיים שלכם. ודאו שהם כתובים בצורה ברורה וממצה, והדגישו ניסיון, יכולות וכישורים שמתאימים לדרישות המשרה בה אתם מעוניינים. מצאתם משרה ספציפית? לפני שאתם שולחים קורות חיים, תוכלו לשלב בהם מילות מפתח מרכזיות אשר מופיעות בדרישות המשרה, על מנת להעלות את הסיכוי שתשומת הלב של המגייס תתמקד דווקא בהם.

 

 

עדכנו את קורות החיים שלכם, והדגישו את הניסיון והכישורים הרלוונטיים למשרה.

זזז

 

 

3. עדכנו את הפרופיל שלכם ברשתות החברתיות

הרשתות החברתיות הן עולם ומלואו בכל מה שקשור לחיפוש עבודה. הסיכוי שלכם למצוא עבודה בקלות ובמהירות יעלה ככל שתרחיבו את מעגל הקשרים שלכם ברשתות החברתיות הרלוונטיות. פתיחת פרופיל ברשתות כדוגמת לינקדאין, יחשוף אתכם למשרות שלא בהכרח מתפרסמות באתרי הדרושים, ותאפשר לכם למצוא קשרים במקומות העבודה שאליהם תרצו להגיש את מועמדותכם. כדאי להצטרף לקבוצות לינקדאין או פייסבוק בתחום שבו אתם עוסקים, שכן נהוג לפרסם בקבוצות כאלה משרות פנויות ומודעות דרושים. מעסיקים רבים בוחנים את התנהגות ואישיות המועמד כפי שהיא משתקפת בפרופיל האישי שלו ברשתות החברתיות. לכן, בחנו היטב את הפרופיל שלכם ואת הרושם שנוצר לגביכם כאשר אתם מפרסמים פוסטים ותמונות.

 

 

יש סיכוי גדול שאת המשרה הבאה שלכם תמצאו ברשתות החברתיות. ודאו שאתם שם. זזז

 

 

4. הקצו זמן מדי יום לחיפוש עבודה

לחפש עבודה זו עבודה בפני עצמה: היכנסו בכל יום ללוחות דרושים, לאתרי חברות השמה, לפורומים מקצועיים בפייסבוק ובלינקדאין ולאתרי חברות שבהן הייתם רוצים לעבוד. אם יש לכם מכרים בחברות רלוונטיות, העבירו דרכם את קורות החיים שלכם ובקשו מהם לצרף המלצה שתשפר את הסיכוי שלכם להתקבל. הזמינו אתכם לראיון? מצוין, חשוב שתתכוננו לקראתו: חדדו לעצמכם את היתרונות הבולטים שלכם, למדו על החברה בה אתם מתראיינים והבינו מה הניסיון והכישורים הדרושים למשרה. מומלץ גם לתרגל ראיון מול חברים או בני משפחה ולקבל מהם פידבק לשיפור.

 

 

השקעת זמן ומאמץ בחיפוש העבודה, תגדיל את הסיכוי שלכם למצוא במהרה עבודה חדשה.זזז

 

 

5. הישארו מעודכנים מקצועית

השתתפו בדיונים בפורומים מקצועיים, לכו לכנסים, חדשו קשר עם קולגות כדי להתעדכן בתחום העיסוק שלכם והעשירו את הידע והמיומנויות המקצועיות שלכם באמצעות קורסים, הכשרות מקצועיות והשתלמויות. תוכלו למצוא ברשת קורסים מקוונים רבים, חלקם ללא עלות.

 

 

התקופה שבה אתם נמצאים בין עבודות היא הזדמנות מצוינת להתעדכן ולהתפתח מקצועית.

זזז

 

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לשריין ביומן זמן לחיפוש עבודה מדי יום  
     
סעיף 2 לכתוב לעצמכם את התחומים המקצועיים שבהם אתם מעוניינים להתפתח  
     
סעיף 3 לשדרג את קורות החיים  
                

 

 

 

 

 *האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.