Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

זוגות צעירים - צעדים ראשונים

בואו נדבר על כסף

מאת: נחמה פרל

זוג צעיר, מזל טוב!

 

זוג צעיר, מזל טוב!

שיהיה לכם רק טוב בבית החדש והמשותף שלכם, תזכו לבית שתשרה בו שכינה ותהיה בו אהבה, אחווה שלום ורעות.

היום נדבר על נושא שאולי נשמע גשמי וארצי בתוך כל הרגשות הגבוהים ובתוך כל החלומות והציפיות, אבל זה נושא שישפיע על כל החיים שלכם, ואם תתחילו בו טוב תראו בעז"ה ברכה לאורך שנים.

אז בואו נדבר על כסף.

 

שמעתם הרבה על כסף, עוד לפני שהתחתנתם. הרווחתם כסף, ניהלתם סוג מסוים של הוצאות, ואולי אתם מרגישים שאתם ממש מבינים בנושא ומה יש לחדש?

אולי אתם חושבים שגם אם יש דברים שאתם לא מתמצאים בהם, בן/בת הזוג – וודאי יודעים. 

יכול להיות גם הפוך, שאתם מרגישה חוסר אונים מול נושא שעד היום היה נראה לכם שייך לעולמם של "הגדולים" ומה אתם כבר יכולים להבין בו? ועדיף שבכלל לא תיכנסו אליו... 

דעו לכם, הרבה זוגות שפגשתי סיפרו על מצב כלכלי קשה מתמשך. עשר, עשרים שנים אחרי החתונה, עדיין אנשים תולים קשיים כלכליים כאלה ואחרים, תולים אותם בטעויות משמעותיות שעשו בתחילת הדרך, בשנה – שנתיים שאחרי החתונה...

למשל, נשים שמספרות שלא הבינו את המשמעות של הוצאות משפחה, ולא הרוויחו מספיק בשנים הראשונות, זוגות שחשבו להרוויח וגילו שהפסידו הרבה כסף בהשקעות מבטיחות – ולא מוצלחות. אנשים שחיו ברמת הוצאות גבוהה מידי, התחילו לקחת הלוואות וגילו אחרי שנים שעדין לא מצליחים לצאת ממעגל של הלוואות וחובות. אלו רק מעט מהדוגמאות. 

אתם מבינים כמה זה חשוב להתחיל טוב?

לחלק גדול מהדברים, הכינו אתכם לפני החתונה, סיפרו לכם מה הולך להיות. 

כנראה, שבנושא הכסף לא דיברו איתכם. כי עדין חלק גדול מהאנשים נרתע מלדבר על כסף, מרוב שהוא חשוב, מפחדים לדבר עליו. אולי כי גם ההורים שלכם לא קיבלו הדרכה לפני שהם בעצמם התחתנו, אז הם לא יודעים להדריך אתכם, או שלא מודעים לצורך הקריטי בהכוונה והדרכה.

כולם רוצים לראות את ההצלחה שלכם. 

דווקא עכשיו, ברגע הזה בו נפתחת לכם דלת חדשה ומשותפת, דף נקי, נצלו את הרגעים האלה להתחיל ברגל ימין. 

 

איך מתחילים?

קודם כל להכיר בכך שאתם שניים. 

עכשיו האחריות מתחלקת בין שני אנשים. אם תבנו את מערכת היחסים ביניכם, בנושא הכסף, בצורה בריאה ונכונה, תוכלו שניכם, לאורך שנים, להרגיש שאתם לא לבד. יש לכם אחד את השני. זו הרגשה נפלאה. דווקא בחלק כל כך הישרדותי, כסף, תחשבו כמה אתם צריכים כסף. לכל דבר. החל מהצרכים הכי חיוניים ובסיסיים: אוכל, שתיה, קורת גג, בריאות ועד צרכים גבוהים כמו לימודי העשרה, נופשים, ובהמשך, בעז"ה ילדים וכל מה שסביב הנושא. 

בנושא כל כך הישרדותי, חייבים להיות עם שותף. וזכיתם אחד לשני. אלא שבשביל להגיע לשיתוף פעולה נכון ביניכם, צריך להשקיע. כמו בכל נושא, גם בנושא הכסף, תצטרכו להשקיע בשביל להפוך להיות שותפי אמת. 

הייתי מחלקת את ההשקעה שלכם לכמה שלבים.

קודם כל תכירו את הדמיון ואת השוני בין הגישות שלכם. דברו על נושא הכסף, הכירו את הציפיות, החששות, ההצלחות שהיו לכם עד היום, וגם הכישלונות, איפה לדעתכם שגיתם? תכירו את ההשקפה היהודית בה כל אחד מכם מתייחס לכסף. אמונה – השתדלות, כמה?  עד כמה? 

יהיו לכם דיונים מרתקים. תמיד תוכלו לחזור אליהם, להמשיך לשתף ולהעמיק בהכרות. 

מתוך מקום מבין ומכיר יותר, אתם יכולים בע"ה לעבור לשלב הפרקטי.

איך לנהל את הכסף? איך לנהל הוצאות ואיך לנהל הכנסות? 

אתם יודעים, שמה שהיה נחשב בעיניכם לפני החתונה להכנסה ממש יפה, ובצדק, אחרי החתונה – מתגמד. 

לכן, אמות המידה שלכם צריכות להשתנות. לא כי טעיתם בעבר, אלא להיפך. מהמקום אותו הכרתם בעבר, עליתם לרמה גבוהה יותר. עכשיו צריכים להכיר את הנתונים החדשים. 

הדרך הכי פשוטה להכיר את הנתונים החודשיים, היא פשוט לעקוב אחריהם. 

מספיק חודש אחד לדוגמא, שאתם יושבים יחד ומסתכלים לאן הולך הכסף שלכם?

זו מראה שמלמדת אתכם מושגים חדשים. תבינו, כמה באמת עולות הוצאות המחייה?

יכול להיות שאתם יכולים להיעזר בחברים, הורים, יועצים ולשאול אותם מה ההוצאות החודשיות שלהם, אבל מכיוון שלכל אחד נתונים אחרים וגם צרכים אישיים אחרים, הדרך הטובה ביותר בשבילכם, היא לבדוק את הנתונים שלכם בעצמכם. שתדעו לענות על השאלה? כמה כסף אתם צריכים כל חודש ולמה?

פעם דיברתי עם זוג צעיר שסיפרו לי שההורים נתנו להם 3000 ₪, בשביל להסתדר בחודש הראשון עם ההוצאות, והם היו בהלם, שפתאום באמצע החודש – נגמר להם הכסף!!! מה יעשו עד סוף החודש? 

הזוג הזה, היה זוג שלומד מהר. מאותו יום הם התחילו לעקוב אחרי ההוצאות שלהם ולבדוק לאן הכסף הולך ואיך אפשר לנתב אותו נכון לפי סדרי עדיפויות שהם קבעו. 

הייתי איתם בקשר לאורך שנים, ב"ה, הם בנו מערכת כלכלית יציבה, הכנסות גבוהות, חיים טוב את היומיום, וגם יש להם השקעות מניבות. ניהול הכסף השוטף, הוא בסיס. 

 

מה קורה אם אתם מגלים שאין לכם מספיק כסף? 

אולי יפתיע אתכם, אבל זו מציאות שחלק מהזוגות נתקלים בה. האישה עוד לא עובדת בעבודה מסודרת, רמת החיים שהייתם רגילים אליה מבית ההורים ומהישיבה היא רמה שהתאימה לאותם זמנים, ואתם רגילים ורוצים להמשיך בה, אבל מגלים – שאין לכם הכנסה מספיקה בשביל לחיות כמו שחשבתם שזה נורמלי לחיות. 

אל תיבהלו.

עצם המודעות שלכם לעניין, תאפשר לכם לעשות צעדים, ובעז"ה תוכלו לשמור על איזון.

החלק היפה בנושא הכספי, שהוא מאד דינמי וגמיש. יש בו הרבה סעיפים שאפשר "לשחק" איתם. אל תתייחסו למשפט: אין לנו מספיק כסף כל חודש, כאקסיומה. להיפך, הוא משפט הפתיחה למהלך משותף.

נסו למצוא רעיונות, תרגישו בנח להעלות ביניכם כל רעיון אפשרי בשביל – לאזן.

אולי להשכיר את הדירה שלכם לשבתות בהם אתם מתארחים? 

אולי הכנסה בעבודה זמנית? 

אולי יש סעיפי הוצאות שאתם יכולים להקטין, בלי שיפגעו בהרגשה הטובה שלכם?

אולי קניות מזון חכמות יותר?

אם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים לפתור את המצב, עדין הכנסות שלכם לא מספיקות, נסו לבקש עצה מאנשים אחרים. מההורים, או מישהו אחר במשפחה או בסביבה.

 

זו הדרך ללמוד.

צעד אחרי צעד.

כאשר כל צעד מתאים לשלב בו אתם נמצאים עכשיו.

הרבה הצלחה בבניית בניין עדי עד! 

 

להורדת קובץ לניהול תקציב לחצו בהמשך

הורדת קבצים