Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

שמירה על הביטוח והזכויות הפנסיוניות שלכם

עם עזיבת מקום העבודה ייפסקו ההפקדות לחסכונות הפנסיוניים שלכם על ידי המעסיק. הפסקת ההפקדות עלולה לפגוע בזכויות הפנסיוניות שלכם, ולהוביל לכך שלא תהיו מכוסים ביטוחית במקרה של אובדן כושר עבודה או חלילה מוות בתקופת האבטלה. 

 

ממשיכים להפקיד או רוכשים "ריסק זמני"

כדי לשמור על הכיסוי הביטוחי שלכם ועל זכויותיכם הפנסיוניות עומדות בפניכם שתי אפשרויות. התייעצו עם יועץ פנסיוני על מנת לבחור באפשרות המתאימה לכם:

  1. שמירה על מלוא הזכויות הפנסיוניות באמצעות ביצוע הפקדות חודשיות לתוכניות הפנסיוניות שלכם באופן עצמאי. כך, החיסכון הפנסיוני שלכם ימשיך לגדול וזכויותיכם הפנסיוניות יישמרו במלואן.
  2. רכישת "ריסק זמני" לשמירה על הכיסוי הביטוחי בלבד במקרה של אבדן כושר עבודה או מוות, עד לחידוש ההפקדות השוטפות במקום העבודה הבא. במקרה זה, החיסכון הפנסיוני לא ימשיך לגדול עד לחידוש ההפקדות השוטפות.

פנו לחברת הביטוח או לסוכן הפנסיוני שלכם, ובדקו תוך כמה זמן עליכם לחדש את ההפקדות או לרכוש "ריסק זמני" ממועד הפסקת התשלומים, כדי לשמר את זכויותיכם.

 

תמונה של אדם שוכב על הכורסא עם רגל חבושה וקביים לידו, כיתוב: "להיות מכוסים, גם כשלא עובדים"

 

לחשוב טוב לפני שמושכים את כספי הפיצויים

לאחר עזיבת מקום עבודה, קיימת אפשרות למשוך את כספי רכיב הפיצויים שבחיסכון הפנסיוני. משיכת כספי הפיצויים לפני גיל פרישה תקטין משמעותית את קצבת הפנסיה בגיל פרישה, עד כדי שהיא עלולה להיחתך בשליש ויותר. לכן, כדאי לשקול היטב את משיכת הכספים אם הם אינם הכרחיים למחייתכם.

 

ממשיכים לשלם לביטוח לאומי

חשוב להקפיד על המשך תשלום דמי ביטוח לאומי ומס בריאות גם בתקופת האבטלה, כדי להימנע מצבירת חובות. אם אינכם עובדים ואין לכם הכנסות, יש לדווח על כך לסניף הביטוח הלאומי במקום מגוריכם ולשלם את דמי הביטוח הלאומי באופן שוטף, באמצעות דף תשלומים בבנק הדואר, כרטיס אשראי או הוראת קבע.

 

הידעת קו עליון

ישנן אוכלוסיות מסוימות, שאינן מחויבות בתשלום עצמאי של דמי הביטוח הלאומי. תוכלו לבדוק באילו אוכלוסיות מדובר והאם אתם משתייכים אליהן, במשרדי המוסד לביטוח לאומי.

 

הידעת קו תחתון

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לקבל החלטה אם להמשיך להפקיד עצמאית לתוכניות הפנסיוניות או לרכוש "ריסק זמני"  
     
סעיף 2 לפנות לחברת הביטוח או לסוכן הפנסיוני לביצוע ההחלטה  
     
סעיף 3 לדווח לביטוח הלאומי על כך שאינכם עובדים, ולשלם את דמי הביטוח באופן עצמאי