Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

באיזה גיל כדאי להתחיל לדבר על כסף?

 

כמו הרבה דברים, הרגלים קל יותר לרכוש בגיל צעיר, ולכן כדאי להתחיל לשוחח עם ילדים על התנהלות כלכלית כבר בגיל הרך. למדו אותם על ערך הכסף באמצעות מצבים ודוגמאות מהחיים האמיתיים. 

 

גבולות לפעוט, גם בקניות!

לפני שתצאו לקניות תנו לילד מטבע של 10 ₪, והסבירו לו שבסכום הזה ניתן למשל לקנות כדור, או לעלות על 2 מתקנים. שקלו יחד מה היתרונות של כל אחת מהאפשרויות והגיעו להחלטה. אל תשכחו להסביר את ה"למה" – לדוגמה, כדי שנוכל לקנות גם בשבוע הבא.

 

מסיבה בגן? שיעור מצוין!

תכננו יחד את מסיבת יום ההולדת בגן: הגדירו תקציב, ערכו רשימת קניות, ולאחר מכן, בצעו יחד סקר שוק, והשוו בין מחירי המוצרים בין חנויות או יצרנים שונים.

 

תמונה של משפחה בסלון, האם רוכנת מעל בנה שקורא ספר, הבת מסתכלת לכיוונם, הכיתוב: "לשתף בשיקולים ובתכנונים"

 

קופה קטנה, מסר גדול

קנו קופת חיסכון, והקפידו לתת לילד את העודף הקטן מהקניות כדי שיחסוך בקופה. רגע לפני שהמטבעות מגיעים לקופה, מיינו אותם יחד לסוגים שונים, וחשבו את שוויים

 

תכננו את הנופש ביחד

הגדירו יחד תקציב ושתפו את הילד בתהליך. למשל, שבו יחד להשוות מחירים באינטרנט ולחפש מבצעים, והסבירו תוך כדי על השיקולים לבחירה, כאשר התקציב הוא חלק מהם. 

 

עליון

יש לילדים מכשיר טלפון נייד? זאת הזדמנות נהדרת ללמוד לקרוא חשבונות. מדי חודש, עברו יחד על חשבון הטלפון הנייד, ובדקו האם הייתה חריגה מנפח הגלישה, באיזה אופן החשבון שולם ומתי.

 

הידעת קו תחתון

 

 

גבשו  מראש מדיניות הורית משותפת

הגדירו יחד כללים לגבי אילו הוצאות מקובלות עליכם מבחינה חינוכית, מה מותר ומה אסור. ככל שאתם כהורים תהיו משוכנעים שהכללים האלה הם חלק מדרך החיים שלכם, כך תוכלו להפוך אותם בקלות לחלק משיח משפחתי בונה, גם כשהילדים עוד קטנים.