Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

הצילו! עיקלו לי את החשבון

התקשרו מהבנק שהגיע עיקול? למה זה קרה ואיך מתקנים את המצב

 

במידה ולא שילמתם דוחות חניה לעירייה או נקלעתם לסכסוך עם ספק, אתם יכולים למצוא את עצמכם עם חשבון מעוקל שלא מאפשר לכם לבצע בו פעולות. קבלו 5 דברים שכדאי ללמוד כדי שתוכלו להסיר את העיקול מהחשבון ולהימנע מלהגיע למצב הזה בעתיד.

 

1. אז מה זה בעצם עיקול?

כאשר נוצר מצב בו חייבים כספים לצד ג', הנושה יכול להטיל עיקול על חשבון הבנק שלכם, או על כל נכס אחר שברשותכם. מטרת העיקול מבחינתו היא לתפוס את הנכס ולמנוע מצב שבו יקטן הסיכוי שלו לקבל חזרה את כספו.

 

 

קבלת העיקול בבנק משמעו סימון והקפאה של הכספים בחשבון הבנק, אך עדיין לא תשלום שלהם לבעל החוב. 

זזז

 

 

2. אילו סוגי עיקולים קיימים?

למעשה קיימים 3 סוגים עיקריים של עיקולים:

  • עיקול בית משפט – בית המשפט ינחה בדר"כ על הטלת העיקול כצעד של הקפאת הנכס על מנת שבמקרה בו התובע זוכה בתביעה, לא יוכל הנתבע להבריח את הנכס – והתובע יוכל לממש את הנכס המעוקל ולגבות את סכום התביעה.
  • עיקול הוצאה לפועלהליכי הוצאה לפועל נועדו לייצר מנגנון באמצעותו זוכים יכולים לקבל סיוע מהיר ויעיל בעת גביית חובם על פי פסק דין או על פי מסמך כספי רלבנטי (שטר, המחאה וכדומה). לאחר פתיחת התיק בהוצאה לפועל לחייב ניתנים 20 יום לפריעת החוב לפני שמוטל העיקול.
  • עיקול מיסיםרשויות כגון רשות המיסים ועיריות יכולות להטיל עיקול על נכסיו של האזרח אף ללא פניה לבית המשפט, וביכולתם להטיל עיקול ע”פ פקודת המיסים גביה דרך מחשבי הרשות. עיקול זה נרשם באופן אוטומטי, בלי שיהא צורך לפנות לביהמ”ש 

 

 

עיקול בית משפט נחשב עיקול זמני, שכן בו עדיין לא נקבע בפסק דין חובו של החייב. 

זזז

 

 

3. איך משפיע עיקול על חשבון הבנק שלנו?

עיקול שמגיע לבנק, מחייב את הבנק להעביר למוציא העיקול עדכון תוך 10 ימים לגבי הנכסים הקיימים בחשבון. מבחינתכם, הבעלים בחשבון, מדובר על מצב לא פשוט, שכן מתבטלת האפשרות שלכם לפעול בכרטיסי אשראי, פנקסי צ'קים, ולא ניתן למשוך מזומן או לקבל הלוואות. בנוסף,  גם משכורות המועברות לחשבון המעוקל נתפסות מיד ומעוקלות כמו גם כל הכנסה אחרת לחשבון המעוקל לתקופה של 90 יום.

עיקול בית משפט הוא חריג לעניין זה, שכן בו עדיין לא התקבל פסק דין ולכן הבנק מחויב לדווח ולתפוס רק את הנכסים שקיימים בחשבון ביום קבלת העיקול.

 

 

עיקול יחול על כלל חשבונות הבנק בהם אתם בעלים, אך לא על חשבונות בהם אתם מיופי כח. 

זזז

 

 

4. איך מטפלים בהסרת העיקול?

הצעד הראשון שיש לנסות לבצע עם קבלת העיקול, הוא לשלם לנושה את החוב או לחלופין לנסות ולהגיע להסדר תשלומים איתו. הסדר זה יכלול גם הסכמה שלכם על הסרת העיקול. במידה וצעד זה לא מתאפשר, בשל ערעור על מהות החוב או חוסר יכולת לפורעו, מומלץ שתשכרו את שירותיו של עורך דין שמתמחה בתחום שימליץ לכם על הדרך הנכונה ביותר לפעול.

 

 

במידה והסדרתם את החוב עם הנושה, חשוב שתקבלו ממנו אישור על כך כדי לוודא הסרת העיקול. 

זזז

 

 

5. איך נמנע מעיקולים בעתיד?

הדרך "הפשוטה" ביותר להימנע מהגעה למצב של עיקול חשבון הבנק היא לא להיכנס לחובות בעייתיים או להחזיר חובות באופן מסודר ולפני התחלת הליכים משפטיים או הוצאה לפועל. במידה ונכנסתם בכל זאת לחובות, נסו להגיע עם הנושים להסדר חוב לפני או במהלך ההליך, כאשר עדיין לא הוחל בתהליך העיקול.

 

 

מודעות למצבכם הפיננסי תוכל למנוע הקלעות לחובות ובכך תמנע גם עיקולים. 

זזז

 

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 ליצור קשר עם הנושה לתשלום החוב או להגעה להסדר תשלומים  
     
סעיף 2 לקבל אישור מהנושה על הסדרת החוב, כדי לוודא את הסרת העיקול  
     
סעיף 3 לשכור את שירותיו של עו"ד מומחה בתחום (במקרה שאין אפשרות להגיע להסדר עם הנושה)  
                

 

 

*אי עמידה בפירעון ההלואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

**האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.