Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

הצילו! לא מצליח לצאת מהחובות

החובות מכבידים? התנהלות פיננסית נכונה תעזור לכם להתאזן

 

המינוס בבנק, ההוצאות השוטפות, חובות לספקי שירות שונים או למשפחה מכבידים עליכם וגורמים לכם ללחצים ולנדודי שינה? 5 צעדים להתנהלות פיננסית נכונה ואחראית יכולים לשפר את מצבכם הפיננסי.

 

1. מודעות אמיתית למצב

הצעד הראשון להתנהלות כלכלית נכונה היא להיות מודעים למצב האמיתי. איספו את כל המסמכים הפיננסים שקשורים להוצאות, להכנסות ולהתחייבויות שלכם. את כל נושא ההכנסות וההוצאות חשוב לבחון לטווח של 3-4 חודשים אחורה, על מנת שתקבלו את התמונה המלאה. הכניסו גם הוצאות שנתיות קבועות (כגון ביטוחים), גם אם לא שולמו במהלך חודשי הבדיקה.

 

ניתן להעזר בטופס רישום הוצאות של עמותת פעמונים - להורדת הטופס לחצו כאן

 

 

אל תנסו לייפות את המצב אלא לבחון את התמונה המלאה כפי שהיא. 

זזז

 

 

2. בניית תקציב

לאחר שסיימתם לבחון את המצב, ניתן להתחיל לבחון איפה המקומות בהם ניתן להצטמצם. בניית התקציב היא חלק מהותי בתהליך ולכן אל תעשו זאת דרך אגב, אלא פנו לכם זמן ומיצאו מקום שקט לשבת ולבחון את הנתונים. במידה ואתם חלק מתא משפחתי, חשוב לעבור את התהליך יחד עם בן/בת הזוג. אל תבואו ממקום שיפוטי ואל תחליטו עבור החצי השני איפה לצמצם. קבלו החלטות משותפות ואפשרו דעות שונות משלכם. לאחר שהחלטתם מהם הסעיפים בהם ניתן לצמצם (וכמה), בידקו כמה כסף נישאר לכם כל חודש להחזרת החובות.

 

 

הקפידו להשאיר בצד 5% מהתקציב שישמש לכיסוי הוצאות לא צפויות בעתיד. 

זזז

 

 

 

3. פריסת החובות הקיימים

לאחר שבדקתם מהו הסכום המירבי שאתם יכולים להקצות להחזרת החובות כל חודש, פנו לבעלי החוב שלכם על מנת לבחון את האפשרות לפריסת החובות, וכך למעשה להקטין את התשלום החודשי בגינם. אמנם ככל שתפרסו את ההלוואות בבנק לתקופה ארוכה יותר, תשלמו בפועל יותר בגין הריבית, אך לפחות תשלמו בזמן ולא תאלצו לשלם ריביות גבוהות בגין פיגורים. במידה ולקחתם הלוואות גם מבני משפחה וחברים, חשוב להפגש גם איתם ולהגיע איתם להסכמות כיצד תחזירו את החוב.

 

 

חשוב מאד להקצות סכום חודשי שניתן לעמוד בו לצורך תשלום החובות, כדי שלא תקלעו שוב לפיגורים. 

זזז

 

 

4. בחינת אפשרות להגדלת הכנסות

במידה וגם לאחר צמצום ניכר בסעיפי הוצאה רבים, אתם עדיין לא מצליחים להגיע לאיזון ולהקצות סכום מספק להחזרת החובות, כדאי לשקול אפשרות לנסות ולהגדיל את ההכנסות אם באמצעות הגדלת שעות העבודה במקום העבודה הקיים במידה או מציאת עבודה נוספת בשעות הפנאי.

 

 

עבודה נוספת, גם אם לתקופה מצומצמת, יכולה לסייע רבות בשיפור המצב. 

זזז

 

 

5. חיים לפי תקציב

עכשיו מגיע החלק הקשה באמת, והוא להמשיך ולהתנהל ביום יום לפי התקציב שקבעתם לכם. הכלל החשוב ביותר הוא לא לסטות מהתקציב הכולל. אם מצאתם שעל סעיף הוצאות מסוים אתם מוציאים יותר מהמתוכנן, חשוב מיידית לבצע התאמות בתקציב ולהוריד את הסכום הזה מסעיפים אחרים וזאת על מנת לא לחרוג שוב. הקפידו לרשום את כל ההוצאות שלכם, גם כאשר אתם משלמים במזומן ותכננו פגישה שבועית עם בן/בת הזוג לצורך בדיקת המצב ועדכון התקציב.

 

 

התנהלות במזומן או בכרטיס אשראי בלי תשלומים, תשפר משמעותית את יכולתכם לשלוט על ההוצאות. 

זזז

 

 

בהצלחה!

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לאסוף מסמכים פיננסיים שקשורים להוצאות, להכנסות ולהתחייבויות שלכם במהלך 3-4 החודשים האחרונים  
     
סעיף 2 לקבוע מראש זמן לבניית תקציב  
     
סעיף 3 לשריין ביומן זמן קבוע לבחינת המצב הפיננסי שלכם  
                

 

 

*אי עמידה בפירעון ההלואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

**האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.