Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

תעסוקה והטבות כספיות

הזכויות שמגיעות לך בתקופת ההיריון

 

לפני ההיריון: טיפולי פוריות

זכויות העובדות העוברות טיפולי פוריות מורכבות ותלויות בסוג הטיפול ובמעמד העובדת.

תוכלי לקבל ייעוץ וסיוע משפטי המותאם למצבך בעמותות כמו נעמ"ת ושדולת הנשים בישראל וכן לקרוא מידע נוסף על זכויות הקשורות בטיפולי פוריות באתר כל זכות.

 

תמונה של זוג יושב מול רופאה בקליניקה, כיתוב: "תוכלי לקבל ייעוץ המותאם למצבך"

 

במהלך ההיריון: אסור לפטר אותך או לפגוע בהיקף המשרה שלך

על פי החוק אסור למעסיק לפטר או לפגוע בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת שהיא בהיריון ועבדה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה שישה חודשים ומעלה, אלא בהתקיימם של תנאים מסוימים או נסיבות מיוחדות, כגון:

  • בהיתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים וכאשר הפיטורים הם, לדעתו/ה, אינם קשורים להריון.
  • במקרה של העסקה בחוזה לתקופה קצובה של פחות משנים עשר חודשים, כאשר החוזה לא מאריך חוזה קודם – אי חידוש החוזה לא ייחשב כפיטורים הדורשים היתר בהתאם לחוק.
  • במקרים מיוחדים כמו לדוגמה כשהעובדת מבקשת להפחית את היקף משרתה בשל מצבה הרפואי, מותר למעסיק להיעתר לבקשתה ולצמצם את משרתה.

את פירוט התנאים והנסיבות ומידע נוסף תוכלי למצוא באתר כל זכות

 

שמירת הריון

שמירת הריון מוגדרת בחוק הביטוח הלאומי כהיעדרות מהעבודה בתקופת ההיריון המתחייבת בשל מצב רפואי הנובע מההיריון והמסכן את האישה או את עוברה, או כאשר סוג העבודה מסכן את האישה בשל הריונה או את עוברה, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה. היעדרות זו לא תפגע בזכויות שלך התלויות בוותק אצל המעסיק. 

 

זכאות לגמלה לשמירת היריון

בהתאם לחוק ביטוח לאומי, בשמירת היריון בת שלושים ימים רצופים לפחות, תהיי זכאית לגמלה לשמירת היריון בעד כל התקופה הנדרשת לך. במצב בו קיבלת גמלה לשמירת היריון, ולאחר מכן חזרת לעבודה ובהמשך נאלצת שוב להיעדר עקב מצב של שמירת היריון, תהיי זכאית לגמלה נוספת בכפוף להיעדרות של 14 ימים רצופים, והכול לפי התנאים הקבועים בחוק. כאשר את זכאית לגמלת שמירת היריון בעקבות המצב הרפואי שלך, אין חובה שתנצלי את ימי מחלה כתנאי לזכאות לגמלה. 

 

הידעת עליון

אם אינך זכאית לגמלה לשמירת הריון ומצבך הרפואי מחייב אותך להיעדר מהעבודה, תהיי זכאית לימי מחלה, על חשבון ימי המחלה שנצברו לזכותך.

 

הידעת קו תחתון

 

 

מתי להודיע למעסיק?

על פי החוק, את חייבת להודיע למעסיק על הריונך עד לחודש החמישי להריון. על מנת לאפשר למעסיק להיערך לתקופת ההיעדרות שלך, כדאי שלא תדחי את ההודעה על ההיריון לרגע האחרון.  

 

הידעת עליון

אם את מועסקת בעבודה מסוכנת, כמפורט בתקנות עבודת נשים, עלייך להודיע למעסיק על היותך בהריון, בתוך 10 ימים.

 

הידעת קו תחתון

 

 

צריכה לבצע בדיקות? אל תשכחי להביא פתק מהרופא

עובדת רשאית להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי ההיריון ולצורך בדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהיריון, במסגרת מכסת השעות הקבועה לכך בחוק. עלייך להציג אישור על ביצוע הבדיקות הרפואיות, וחשוב שתודיעי מראש למעסיק על כל היעדרות צפויה. 

 

 

הידעת עליון

תוכלי לתאם ביצוע בדיקות שדורשות מנוחה, כגון בדיקת מי שפיר, ליום חמישי, על מנת למנוע ניצול נוסף של ימי המחלה שלך.

 

הידעת קו תחתון

 

 

חופשת הלידה: כדאי לתכנן מראש

 

ניתן לחשב את דמי הלידה ואת מענק הלידה שמגיעים לך על מנת לתכנן את משך חופשת הלידה שתרצי לקחת. תכנון חופשת הלידה בהתאם לכספים אלה יאפשר לך לשהות בבית מבלי לפגוע במסגרת התקציב המשפחתית. 

 

הידעת עליון

לחישוב דמי הלידה הצפויים, באפשרותך להיעזר במחשבון דמי לידה של הביטוח הלאומי.

 

הידעת קו תחתון