Glossary tooltip block

%title% %summary%

חזרה ללימודים - מה רוכשים, כמה, איפה ומתי

חזרה ללימודים - מה רוכשים, כמה, איפה ומתי

 

"לא קנינו את זה כבר שנה שעברה?"

בכל שנה מחדש, אנחנו מתפלאים לנוכח רשימת הקניות לבית הספר, שרק הולכת ומתארכת. לכך מתווספת העובדה שבתקופה זו אנחנו עדיין משלמים על הוצאות שהוצאנו במהלך החופש הגדול, ואם יש במשפחה יותר מילד אחד שחוזר לבית הספר, האתגר רק גדל.

 

בין שאתם נוהגים לשמור על ציוד משנים קודמות ו״למחזר״ אותו לילד הבא, ובין שאתם מעדיפים לקנות מראש מלאי גדול במטרה שישמש אתכם כמה שנים קדימה, תצטרכו לערוך קניות חזרה לבית הספר. אז איך עושים את זה בצורה מסודרת וחסכונית?  

 

באופן כללי, חשוב לשתף את הילדים בהכנות, העניקו להם את הביטחון, הטמון בידיעה שאנו בוחרים ביחד את מה שהכי טוב עבורם. הכנה זו תפיג את החששות ואת תחושת אי הוודאות לקראת החזרה לשגרה, ובמקביל, תקנה לילדים כלים להתנהלות כלכלית נכונה עם תקציב ורשימה.

 

הנה 10 עצות לקנייה חכמה לקראת החזרה ללימודים:

 

1. הכנת רשימת ציוד מסודרת – ברוב המקרים, תקבלו רשימת ציוד מבית הספר. שלבו אותה עם הרשימה שלכם. הרשימה נועדה למקד אותנו בחנות, כדי שלא נתבלבל ונתפתה לקנות יותר ממה שצריך. אם אין לכם רשימה, תוכלו להיעזר ברשימת הציוד הבסיסית שיצרנו כאן עבורכם: מחברות שורה, מחברות משבצות, קלסרים, דפדפות, קלמר, כלי כתיבה, מחק, מספריים, טיפקס, טושים/מרקרים, סרגל וילקוט.
כמובן שתוכלו להתייעץ עם הורים אחרים או עם ילדיכם הבוגרים כדי להיות בטוחים שאתם רוכשים רק מה שמומלץ ושימושי.

 

2. בדיקת מלאי – עברו על המגירות והמדפים בבית והוציאו את כל המוצרים שנאגרו במהלך השנים האחרונות. בדקו מה אילו מהם עדיין שימושיים ויכולים לחסוך לכם רכישה חוזרת.
זו גם הזדמנות טובה לעשות סדר ולבדוק באיזה ציוד הילדים השתמשו במהלך השנה הקודמת ומה נחוץ לשנה הבאה. חזרו לרשימת הציוד וסמנו בה את האוצרות שמצאתם.

 

3. שאילת ספרים החל משנת הלימודים תשע"ח מחויבים כל בתי הספר בישראל להצטרף לפרויקט השאלת ספרים. תוכלו לבדוק את הזכויות המגיעות לכם באתר כל זכות. כך תוכלו לחסוך וגם לתרום לאיכות הסביבה.

 

4. עריכת סקר שוק – אחרי שגיבשתם את רשימת הציוד המומלצת, תוכלו לצאת למשימת מחקר, או אפילו לשלוח את הילדים לעשות סקר שוק בעיתונים או בחנויות, ולרשום לצד כל מוצר את מחירו. כך תשתפו את הילדים בקנייה ותוכלו לעודד אותם למצוא את סל הקניות הזול ביותר!

 

5. פיצול הקנייה – רוב הסיכויים שכל אחת מהחנויות תציע דיל משתלם יותר על מוצר אחר. לכן, כנראה שתשיגו את הסל הזול ביותר כאשר תרכשו בכל חנות את המוצרים שאותם היא מציעה הכי בזול ביחס לאחרות. קחו בחשבון שפיצול הקניות באופן הזה דורש השקעה של זמן ואנרגיה.

 

6. לא להגזים בכמויות – לקראת החזרה ללימודים, החנויות יוצאות במבצעים. אל תתפתו לקנות חבילה של 50 טושים צבעוניים שיהיו חסרי שימוש, או 10 דפדפות שורה של 100 עמודים, רק כדי לגלות בשלב מאוחר יותר שבכלל אין בהן צורך. בסופו של דבר, מוצר אחד בהכרח יעלה פחות מרכישה של כמות מרוכזת.

 

7. קנייה מוגבלת של מותגים – פער המחיר בין מוצר לא ממותג למוצר ממותג יכול להגיע לעשרות שקלים. סכמו יחד עם הילדים על כמות המוצרים הממותגים אותם נרכוש, לפני הגעה לחנות.

 

8. ילקוט – אחד המוצרים הכי יקרים ברשימה הוא הילקוט. רובם הגדול איכותיים ועמידים למספר שנים, כך שבהחלט ניתן לקבל החלטה מראש לגבי השאלה כל כמה שנים לקנות ילקוט חדש. החלטתם לקנות ילקוט חדש? בכל חנות ישנם דגמים משנים קודמות, כאשר ההבדלים בין הדגמים הישנים לחדשים הם קטנים והפער במחיר משתלם. אם כבר קניתם ילקוט חדש, תשקלו לתרום את הישן למי שצריך.

 

9. קניות באינטרנט – אם ערכתם את רשימת הציוד מספיק זמן מראש, רכשו חלק מהציוד באינטרנט. באתרי הקניות השונים תוכלו למצוא מבצעים ודילים שווים במחירים נמוכים. הימנעו מרכישה אונליין של מוצרים שהילדים צריכים לבדוק ולהתנסות בהם טרם הרכישה, כמו ילקוט למשל. קחו בחשבון את זמני השילוח ואל תשכחו שהמשקל משפיע על דמי המשלוח.

 

10. עושים סדר – זהו, סיימנו את קניות ועכשיו כל הציוד לפנינו. זה השלב לפנות מדף ולסדר בו את כל הציוד שרכשנו, אחרי שכל ילד לקח את מה שהוא צריך. כשכל ציוד הנוסף שנשאר מהקנייה מסודר, תוכלו לדעת בדיוק איזה ציוד יש וכך להיות ערוכים מראש במידה ותצטרכו להשלים ציוד במהלך השנה. 

 

חווית הקניות לקראת החזרה ללימודים יכולה להיות מתישה ומעיקה, וכרוכה בחשש מסוים מפני הוצאות גדולות. עם זאת, אם ניערך לקראתה כראוי, נוכל לקנות את הציוד הדרוש לשנת הלימודים בצורה נבונה וחסכונית, ולהרוויח פעילות נוספת יחד עם הילדים.


בהצלחה!