Glossary tooltip block

%title% %summary%
Tooltip text

Breadcrumbs

התנהלות כלכלית נבונה בתקופת הלימודים

התנהלות כלכלית מאוזנת בשנים הסטודנטיאליות היא משימה לא פשוטה. ההוצאות הגבוהות הכרוכות בתשלום שכר הלימוד וניהול אורח החיים הסטודנטיאלי, בשילוב עם הכנסות נמוכות מעבודה חלקית או עבודה במשמרות, עלולות להוביל לכניסה לחובות. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתנהל נכון ולצמצם את העלויות הגבוהות בתקופת הלימודים האקדמיים:  

 

קודם מכניסים, ורק אחר כך מוציאים

הדרך הטובה ביותר להימנע מכניסה לחובות היא להוציא בהתאם ליכולת הכלכלית שלכם. תוכלו לחשב את התקציב העומד לרשותכם בדרך הבאה:

1. בדקו את סכום ההכנסות החודשי העומד לרשותכם מכלל מקורות ההכנסה שלכם, כמו עבודה, מלגות, עזרה מההורים ועוד. 

2. הפחיתו מהסכום את עלות שכר הלימוד החודשי של מוסד הלימודים שלכם.

 

עליון

בבחירת מוסד הלימודים קחו בחשבון שמכללות פרטיות עולות פי 2-4 יותר מאשר אוניברסיטאות ומכללות שמתוקצבות על ידי המל"ג.

 

תחתון

 

 

3. הסכום שנותר הוא מסגרת התקציב העומדת לרשותכם להוצאות על:

 

אינפוגרפיקה של חמש הוצאות המחיה העיקריות המצוירות כשקי כסף: שכר דירה, אוכל, תחבורה, בילויים ולבוש. איור של ספרי לימוד ולצדם שק כסף. הכיתוב: "העלויות הנלוות ללימודים"

 

ההוצאות צפויות לעלות על ההכנסות?

נסו להגדיל את ההכנסות, ובמקביל תעדפו הוצאות או הוזילו את העלויות. הנה כמה דרכים אפשריות לצמצום ההוצאות:

 

הוזלת העלויות הנלוות ללימודים

העלויות הנלוות ללימודים כוללות בין היתר ספרי לימוד, ציוד כתיבה, צילומים והדפסות, ציוד מחשב וכד'. תוכלו לצמצם את ההוצאה על ספרים אם תיעזרו בשירותי הצילומים והשכרת ספרי לימוד שמציעות אגודות הסטודנטים או תקנו ספרים יד שנייה מסטודנטים בוגרי הקורס. במקצועות מסוימים, כמו אדריכלות או מדעי המחשב, יש דרישות לציוד מיוחד. כדאי שתבררו מראש אם דרוש לכם ציוד כזה, ותזכרו לקחת את העלויות האלה בחשבון. 

 

אינפוגרפיקה שכותרתה "אפשרויות להוזלת עלות המגורים": ●  נסו להמשיך לגור עם ההורים- זה ללא עלות ● נסו להשיג מקום במעונות סטודנטים, זהו פתרון מגורים זול, אך מספר המקומות מצומצם יחסית ● כשמדובר בשכר דירה, המרכיב המשפיע ביותר על המחיר הוא מיקום הדירה בארץ, וכדאי לקחת נתון זה בחשבון בבחירת מוסד הלימודים ● חפשו דירה באזורים שמרוחקים ממרכז העיר, או ממוסד הלימודים או אפילו בעיר שכנה, רק קחו בחשבון את עלויות הנסיעה ● במגורים עם שותפים תוכלו לחלק את ההוצאות בינכם, וכך להוזיל את העלויות

 

בערים רבות בארץ ניתנת הנחה בארנונה לסטודנטים. כדאי לכם לבדוק באתר הרשות המקומית שלכם את תנאי הזכאות והדרך למימוש ההטבה. 

 

הסטודנט צועד על קיבתו, ועדיף על אוכל ביתי

חלק מהתרבות הסטודנטיאלית היא להזמין הרבה אוכל קנוי, במיוחד בתקופת המבחנים. מדובר בהוצאות שמצטברות לכדי סכום משמעותי, ולכן כדאי לחפש אלטרנטיבות בריאות וזולות יותר, כמו להכין את האוכל לבד או לקחת קופסאות אוכל אחרי סופ"ש אצל ההורים.  

 

תמונה של ארבע קופסאות אוכל מלאות אחת על השנייה, איור של בית וכיתוב: "אוכל ביתי הוא גם יותר בריא, וגם יותר זול"

 

להגיע ליעד - ולשלם פחות

במקרה שאתם לא גרים במעונות או אינכם גרים במרחק הליכה ממוסד הלימודים, תוכלו להוזיל את עלויות הנסיעה אם תשתמשו ברב קו סטודנטיאלי, שמקנה 50% הנחה על תחבורה ציבורית, תעשו carpool דרך אפליקציות כמו Moovit או Waze, בקשו טרמפ ממכרים מהלימודים או תרכבו על אופניים. 

 

בוא נרקוד (בהנחה) עד אור הבוקר   

חיי הלילה והתרבות הסטודנטיאליים הם חוויה כיפית, אך לא זולה. כדי לחסוך בהוצאות חפשו באתרי אגודות הסטודנטים פרטים על מסיבות, מקומות בילוי ומופעים עם הנחות לסטודנטים.   

 

קונים בגדי "שיק" רק אחרי סקר שוק  

הרצון להתלבש בהתאם לצו האופנה ולהשתלב באווירת הקמפוס מובילים סטודנטים רבים להוציא סכומים גדולים על רכישת פריטי לבוש ואביזרים נלווים. כדי לחסוך בהוצאות קבעו מראש תקציב מוגדר לביגוד, ובצעו סקר שוק בין החנויות לפני הקנייה. תוכלו גם להמתין עם הקנייה עד למבצעים השונים ברשתות או לרכוש בגדים עם "שיק" מיוחד בחנויות יד שנייה.

 

עליון

חפשו רשתות ביגוד שפותחות סניפים חדשים, ומותגים בינלאומיים ש"עושים עלייה". הם בדרך כלל מציעים מחירים אטרקטיביים על פריטי הלבוש שלהם בחודשים הראשונים לפתיחה.

 

תחתון

 

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לחשב את התקציב החודשי שעומד לרשותכם לאחר הפחתת שכר הלימוד  
     
סעיף 2 לבדוק איך אפשר להוזיל את העלויות הנלוות ללימודים (שכר דירה, ספרי לימוד, ארנונה וכו')  
     
סעיף 3 להקדיש זמן לחשיבה על דרכים אפשריות להגדיל הכנסה