Glossary tooltip block

%title% %summary%

חזרה לבית ספר

התנהלות פיננסית במהלך שנת הלימודים

התנהלות פיננסית במהלך שנת הלימודים

 

ה-1 בספטמבר כבר כאן

עכשיו, אחרי שחודשיים של הוצאות על קייטנות, טיולים ובילויים הגיעו לקיצם, אפשר לנשום לרווחה. עם זאת, גם שנת הלימודים מביאה עימה הוצאות רבות. באמצעות היערכות מתאימה, נוכל להקפיד על התנהלות לפי תקציב מסודר במהלך הלימודים, וגם להקל על הילדים להסתגל לשגרת הלימודים לאחר חופשה מלאה בחוויות של ים, בריכה ומשחקים.

 

גם אם החזרה לשנת הלימודים היא קלה עבורנו ההורים, לילדים זה לא פשוט. היעדר המסגרת ואווירת החופשה מהווים עבורם שיבוש של השגרה ואצל חלקם אף מדובר בשגרה חדשה לחלוטין, כמו למשל עלייה לכיתה א', כניסה לגן חדש או מעבר לבית ספר אחר.

 

אז איך שורדים את החזרה לבית הספר? ריכזנו עבורכם כמה טיפים לחזרה שפויה ללימודים, תוך שמירה על התנהלות פיננסית נכונה:

1. חזרה לשגרה - רוב הילדים זקוקים לתחושה של שגרה. היא עוזרת להם לסדר את היום ולהיות ממוקדים בזמן הלמידה. הרגילו את הילדים לשגרת הלימודים החדשה כבר בתחילת השנה, כאשר העניינים קצת יותר רגועים. המטרה היא לחזור לסדר היום הרגיל: שינה, זמני ארוחות, זמן התארגנות וכדומה. בנוסף לשגרת היום יום, צרו גם "שגרה תקציבית" - הגדירו מראש דמי כיס תקופתיים הניתנים לכל ילד בהתאם לגילו ולהוצאות הקרבות.
 

2. שיחת תיאום ציפיות – שתפו את הילדים בהחלטות שקיבלתם לגבי השנה הקרובה, בשינויים שצפויים להתרחש, בציפיות שלכם לראות שיפור בדברים מסוימים ביחס לשנים קודמות, וגם בדברים שתרצו לשמר. שיחה כזאת תוביל להסרת חששות, תמנע תחושה של חוסר וודאות ותעניק לילדים ביטחון. באותה הזדמנות, ערכו תיאום ציפיות גם מבחינה כלכלית – שוחחו עם הילדים על גובה דמי הכיס שיקבלו ועל האחריות שלהם בנוגע להתנהלות הכלכלית המשפחתית.
 

3. ניצול חזרה לשגרה לטובת חזרה לתקציב  - במהלך החופשה בילינו כל יום, עם תקציב לבזבוזים והוצאות על אטרקציות, חופשה וכיף. כעת הזמן לחזור לשגרה יום יומית, שבה מתנהלים על בסיס תקציב שונה. הגדירו ביחד תקציב חדש למהלך השנה: תקציב חוגים, תחביבים, פעילויות, רכישת ציוד במהלך השנה וכדומה. שתפו את הילדים בשיקולים הרחבים יותר של בניית התקציב וחשפו אותם להוצאה הכוללת של שכר הלימוד.

 

4. ניהול זמן כניהול תקציב – החזרה לשגרה היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים למסגרת של עמידה בלוחות זמנים, וללמד אותם לנהל זמן כפי שמנהלים תקציב. הכינו לו"ז יומי ובמסגרתו הגדירו זמני התארגנות בוקר/ערב, זמן הכנת שיעורים, זמן לביצוע מטלות בבית, זמן ארוחות וכמובן, זמן מסכים. לכל אחד מאלה יהיה תקציב שיתבטא בבנק דקות (100 דקות זמן מסכים, 15 דקות להתארגנות בוקר וכדומה). גם כאן, צרו עם הילדים תקציב בהסכמה ומתוך דיאלוג.
 

5. פעילות משפחתית – בחופש הגדול בילינו הרבה זמן עם הילדים. כחלק מהחזרה לשגרה, הגדירו לעצמכם זמן לפעילות שלכם יחד עם הילדים. פעילות כיפית, שיחה ואפילו משחק משותף במחשב יכולים להוות זמן איכות יחד. אל תשכחו להכניס גם את הזמן הזה לתוך "תקציב הזמן הכולל" והשתדלו להעניק לכל ילד תקציב זמן משלו.

 

זכרו, ילדים שונים זקוקים לפרקי זמן שונים לצורך הסתגלות למצב החדש. השתדלו לשתף עימם פעולה בתהליך החזרה לשגרה, ולחשוף אותם לתהליכי קבלת ההחלטות הרלוונטיים. הישארו עם היד על הדופק בחודש הראשון, ושמרו על השגרה שקבעתם...

 

שנת לימודים מוצלחת!