Glossary tooltip block

%title% %summary%

Breadcrumbs

6 טיפים לרילוקיישן מוצלח

כך תיערכו מראש למעבר ולחיים בחו"ל

משפחה צועדת מחוייכת בשדה תעופה

 

קיבלתם הצעה לעבור לחו"ל מטעם העבודה? התקבלתם ללימודים מעבר לים? להזדמנות החדשה בחייכם יש השלכות פיננסיות, ביורוקרטיות וחברתיות שחשוב לקחת בחשבון. הנה כמה טיפים לנחיתה רכה.

 

1. בררו מהן עלויות המחיה ביעד

במסגרת הערכת עלויות המחייה ביעד אליו אתם מתכננים לעבור, חשוב לבדוק את העלויות של סעיפי ההוצאות הבאים בהתאם לצרכים שלכם: שכר דירה, חשבונות שוטפים (מים, חשמל, גז, מיסים), מזון, תחבורה, שירותי בריאות, והוצאות נוספות כמו בילויים, ביגוד וטיסות לביקורים בארץ. אם אתם נוסעים עם ילדים, חשוב לבדוק מהן עלויות הלימודים בבתי הספר או הגנים, וכן עלויות של פעילויות פנאי ושירותי שמרטפות. איך עושים את זה? ניתן לבדוק באינטרנט כמעט הכל. לדוגמה, תוכלו לברר את עלויות הדיור באתרי דירות להשכרה, את עלויות המזון באתרי רשתות המזון וכיו"ב. כמו כן, תוכלו למצוא מידע עדכני אודות עלויות המחייה ביעד בפורומים או קבוצות דיון ייעודיות ברשתות החברתיות. במקרה של רילוקיישן מטעם העבודה, בדקו אילו מההוצאות ימומנו על ידי מקום העבודה.

 

אל תהססו לשאול ישראלים שגרים ביעד אליו אתם עוברים על הוצאות המחייה בו. לרוב הם ישמחו לתרום מניסיונם. 

 

2. נוסעים ביחד? בדקו האם בן או בת הזוג זכאים לאשרת עבודה

כאשר אחד מבני הזוג מקבל הצעה לרילוקיישן מטעם העבודה או עובר לחו"ל לרגל לימודים, בן או בת הזוג שלו לא בהכרח מקבלים באופן אוטומטי היתר לעבוד באותה מדינה, אלא רק לאחר הגשת בקשה מיוחדת ובחינתה על ידי הרשויות במדינת היעד. לכן, בדקו יחד האם תוכלו לעמוד כלכלית בהכנסה של משכורת אחת בלבד, במקרה שהבקשה לאשרת עבודה עבור בן או בת הזוג תידחה. בכל מקרה, בדקו מראש מהן הזכויות שלהן הם יהיו זכאים במדינת היעד.

 

מעבר לפן הפיננסי, לשאלה האם בן או בת הזוג יוכל לעבוד יש משמעות גם מבחינות אחרות, כמו תעסוקה יומיומית, מימוש עצמי והשתלבות חברתית במקום החדש. 

 

3. הגיעו מוכנים עם אוצר מילים בסיסי

בחלק מהיעדים, אנגלית היא אינה שפה שגורה, ולא תרצו להשתמש בפנטומימה כדי להביע את עצמכם בבנק או מול בעל בית כשוכרים חדשים. למדו עוד בארץ מילים בסיסיות להתחלה, או חפשו קורס קצר בו תוכלו ללמוד את בסיס השפה במדינת היעד. אם קיימת במקום קהילה ישראלית, נסו למצוא מישהו שיוכל לעזור לכם בסידורים הביורוקרטיים הראשוניים עם הגעתכם ליעד. אם אתם נוסעים במסגרת העבודה, ייתכן שנציג מקומי של החברה יוכל לסייע לכם בכך.

 

נוסעים עם ילדים? כדי להקל עליהם את השינוי, חשפו אותם לשפה החדשה עוד לפני המעבר, באמצעות שירים או סרטונים באינטרנט. 

 

 

4. בדקו היטב את עלויות השילוח, לפני שאתם מחליטים מה לשלוח

דילמה מרכזית היא מה לעשות עם ריהוט, מכשירי חשמל וחפצים נוספים שברשותכם: האם לשלח, למכור, או למצוא עבורם פתרון אחסון. משלוח של חפצים גדולים עשוי להתברר כיקר. בדקו במדינת היעד מהי עלות הרכישה של אותם החפצים שם, כולל בלוחות יד שניה. חשבו אילו חפצים סנטימנטליים יוכלו להקל עליכם את המעבר, אותם אולי כדאי לקחת איתכם בטיסה, גם במחיר של תשלום על משקל עודף.

 

תוכלו לבדוק אפשרות לשכור בית מרוהט, וכך לחסוך קנייה או שילוח של ריהוט. 

 

 

5. דאגו מראש לביטוח בריאות מקומי

לקראת המעבר, חשוב למצוא הסדר נוח לשימוש בשירותי הרפואה המקומיים. במדינות רבות, תזדקקו לביטוח בריאות פרטי כדי לקבל טיפול רפואי טוב. בדקו מה עלותו והאם מגיע לכם ביטוח מוזל באמצעות מקום העבודה ששולח אתכם, או המוסד הלימודי שבו תלמדו.

 

ביטוח רפואי בחו"ל עשוי להגביל אתכם לעיתים לרופאים ולבתי חולים מסוימים. בדקו עם ישראלים שגרים ביעד מהו הביטוח הרפואי המומלץ לשימוש בשירותי הבריאות במקום. 

 

 

6. בדקו היטב את האזור בו אתם עומדים להתגורר

לא פשוט למצוא בית חדש, בעיקר במקום לא מוכר. היעזרו בישראלים שגרים באזור ובאתרי אינטרנט מקומיים כדי למפות אזורים מומלצים יותר ופחות למגורים, לפי דירוג בתי ספר, שיעור פשיעה, דמוגרפיה ומדד סוציואקונומי של התושבים. כמו כן, כדאי לבדוק אם יש באזור שירותים בסיסיים שחשובים לכם כמו סופרמרקט או מרפאות קרובות. אם אתם לא מתכננים להתנייד ברכב, בדקו האם קיימת באזור תחבורה ציבורית נוחה.

 

חותמים חוזה שכירות בנוגע לדירה בחו"ל? בדקו מראש לאילו מסמכים תזדקקו והאם יש צורך בערבויות כלשהן. 

 

 

   

  אז מה כדאי לעשות כבר עכשיו? 

 

 
סעיף 1 לערוך רשימה של דברים שחשוב לבדוק לפני המעבר (עלויות מחייה, זכויות, ביטוח בריאות וכו')  
     
סעיף 2 לחפש ברשתות החברתיות קבוצות שעוסקות במדינת היעד ולהתייעץ עם ישראלים שמתגוררים שם  
     
סעיף 3 ללמוד אוצר מילים בסיסי (לפחות) בשפת מדינת היעד  
                

 

 

*האמור כאן הינו בבחינת מידע והסברים כלליים בלבד, אינו מהווה יעוץ פנסיוני או יעוץ אחר, ואינו מהווה תחליף ליעוץ פנסיוני או פיננסי, בהתאם לעניין, המותאם ללקוח ולצרכיו האישיים. ההסברים הינם כלליים ובהתאם לחוק והכללים הידועים במועד העלאת התכנים לאתר.